En Sıcak Konular

Ethem Sancak: Ergenekon türü yapılanmalara karşıyım

19 Temmuz 2012 17:33 tsi
''Ergenekon'' davasında tanık olarak dinlenilen iş adamı Ethem Sancak, Ergenekon türü yapılanmalara karşı olduğunu, birinci sınıf demokrasiden yana olduğunu bildirdi.



İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmada, tanık olarak dinlenilen şehit astsubay Murat Namdar'ın eşi Yıldız Namdar, eşinin 1995 yılında şehit edilmesinin ardından, terörün durdurulmasına katkı sağmak amacıyla, yaşadığı Bursa'da Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Ocakları, şehit ailelerinin kurdukları dernekler gibi çeşitli sivil toplum kuruşları içinde faaliyette bulunduğunu anlattı.

Çalışmalarında daima yalnız kaldığını, etkili bir sonuç alabilecekleri bir şey yapamadığını belirten Namdar, ''PKK'nın Yunanistan tarafından himaye edildiğini öğrendiğimde, uluslararası arenada bu konuda bir dava açmak istedim. En azından hukuken bir şey yapalım istedim. Bu konuyla ilgili kardeşini bir terör saldırısında kaybeden Ceyhan Mumcu ile görüşmemin doğru olacağını düşündüm. Mumcu ile görüştüğümde, cesur biri olarak tanıdığım Doğu Perinçek'in bize yardımcı olup olamayacağını sordum. O da yardım edebileceğini söyledi. Bunun üzerine Doğu Perinçek'le görüştüm. Doğu Perinçek'e çok teşekkür ediyorum. Beni dinledikten sonra açmayı düşündüğüm dava için 'ne gerekiyorsa yapmaya çalışırız' deyip, beni hukukçularına yönlendirdi. Büyüklük yaptı'' diye konuştu.

Perinçek ile Lozan'da, Ermeni iddialarına ilişkin yapılan eyleme katıldığının hatırlatılması üzerine Namdar, ''O organizasyona beni Doğu bey çağırmadı. PKK'ya, Ermenilerin destek verdiğini biliyordum. Böyle bir eylem olacağını duyduğumda kendim gittim'' dedi.

Başkan Çalmuk'un masraflarını kimin karşıladığını sorduğu Namdar, ''Her şeyi kendim karşıladım. Ülke için bir şey yapmaya gönüllüyseniz gözünüz para görmez'' diye cevap verdi.

İfadesinin bazı bölümlerinde duygularına hakim olamayan Namdar, salondan ayrılırken de sanıklara, ''Hepiniz Allah'a emanet olun'' diye seslendi.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen iş adamı Ethem Sancak da sanıklardan Doğu Perinçek ile gençlik yıllarından tanıştığını, aralarındaki fikir ayrılığı nedeniyle 1992 yılından beri görüşmediğini kaydetti.

Savcılıkta verdiği ifadesini tekrar ettiğini, ekleyecek bir şeyi olmadığını belirten Sancak, bir soru üzerine, ''Ergenekon gibi bir yapılanmadan haberim yok. Ergenekon türü yapılanmalara karşıyım. Birinci sınıf demokrasiden yanayım'' dedi.

Bu arada, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde, aralarında sanatçılar Tarık Akan ve Rutkay Aziz'in de bulunduğu ve kendilerine ''Sanatçılar Girişimi'' adını veren grup adına, gazeteci Ümit Zileli bir basın açıklaması okudu.

Zileli, yargılama sürecine ilişkin eleştirilerde bulunarak, ''Sanatçı vicdanımızdan ve sorumluluk duygumuzdan aldığımız güçle, vicdansızlığa, adalet ve hukuk dışılığa karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

A.A.



Bu haber 859 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,972 µs