En Sıcak Konular

Madımak'ta ölen 37 kişinin mezarı açılsın!

19 Temmuz 2012 11:58 tsi
Galip Deniz isimli astsubayın duyduğu vicdan azabının ardından gelen itirafı gündeme damgasını vurdu. Savcılığın acilen Sivas olaylarında ölen 37 kişinin otopsilerinin yenilenmesi için çağrı geldi:

MEZARLAR AÇILSIN

Vicdan azabı duyan Astsubay Galip Deniz'in şok ifşası otopsilerin yenilenmesini gündeme getirdi. Mazlumder Sivas Şube Başkanı M. Ali Genç, "1993'te intihar ettiği iddia edilen Albay Kazım Çiloğlu'nun işkenceyle öldürüldüğü tam 19 yıl sonra yapılan otopsisiyle gün yüzüne çıktı.

Galip Deniz'in itirafları Sivas'ta sergilendiğini bildiğimiz mizanseni açıkça ortaya koyuyor. TMK 10'la yetkili Malatya Cumhuriyet Savcılığı acilen harekete geçip ölen 37 kişi ile ilgili otopsiyi yenilemelidir" dedi. İngiletere'de yaşayan Ö.D. ise, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ifadeye çağırması halinde bildiklerini anlatmak üzere Türkiye'ye gelebileceğini vurguladı. Ö.D., Astsubay Galip Deniz'in de başına bir şey gelmeden, susturulmadan veya buna ikna edilmeden bir an önce sorgulanması gerektiğini belirtti.

"OTOPSİLER YENİLENMELİDİR"

37 kişinin öldüğü Sivas olayları sonrasında GATA'dan alelacele bir ekibin Sivas'a götürülüp Madımak Oteli'nden çıkartılan cesetlere otopsi yaptırıldığı, bazı cesetlerdeki kurşunların çıkartılıp 'yanarak ölmüştür' şeklinde rapor hazırlandığı belirtildi.

Galip Deniz isimli astsubayın duyduğu vicdan azabının ardından gelen itirafı gündeme damgasını vurdu. Mazlumder Sivas Şubesi Başkanı M. Ali Genç, gerçeklerin ortaya çıkartılmasının otopsilerin yenilenmesine bağlı olduğunu kaydetti. Genç "Nasıl ki 19 yıl sonra Kazım Çillioğlu'nun yeniden yapılan otopsisinde ölüm vakasının intihar değil de cinayet olduğu ortaya çıkmıştır, Sivas Olayları maktullerinin de yeniden otopsilerinin yapılması eminiz ki, konunun hiç de derin yapıların bize yansıttığı gibi olmadığını ortaya koyacaktır. Bu kadar ciddi iddialar asla hafife alınamaz ve yok sayılamaz. Konuyu soruşturmakla yetkili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı Ö.D'nin iddialarının peşini bırakmamalı, Galip Deniz'in peşine düşmelidir" şeklinde konuştu.

"DDK HAREKETE GEÇİRİLMELİDİR"

Son dönemlerde birçok önemli konuyu araştıran, karanlık yönlerini ortaya çıkaran Devlet Denetleme Kurulu'nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından harekete geçirilmesini isteyen Genç, "Devlet Denetleme Kurulu'nun konuyu araştırmak için görevlendirilmesi bizce hem devlet olarak Sivas Olayları'nın aydınlatılması için gerekli iradenin ortaya konduğunun işareti olacak hem de üstü örtülen birçok delile ulaşılmasının önünü açacaktır. Gerçekler ortaya çıkarılmalı, toplumun kanayan yarası olan ve aydınlatılmadığı sürece hep böyle kalacak olan Sivas Olayları aydınlatılmalıdır ki; Alevi ve Sünni kesim kurmaca oyunlarla birbirine bir daha düşürülmesin, halkımız arasına atılmak istenen ayrılık tohumları halkımızı bir daha kamplara bölmeyi başaramasın" dedi.

SOSYAL MÜHENDİSLİK PROJESİ

Akit Gazetesi'nde yayınlanan Özel Harp Dairesi'nden görevli H.Ç'nin açıklamaları ve PKK terör örgütü militanlarının otel yangını anında görüntülenmesine de değinen Mazlumder Başkanı Genç, Sivas Olayları'nın bir provokasyon, toplumu çatıştırmayı temel alan bir sosyal mühendislik projesi olduğunu vurguladı. Genç, Mazlumder Sivas Şubesi olarak taleplerini şöyle sıraladı: "Bizim talebimiz ısmarlama yargı kararlarıyla üstü örtülen bu olayın, yeni çıkan deliller ve tanık ifadeleri doğrultusunda yeniden yargılamaya açılmasıdır. İddianın temeli olan Sivas Olayları ana davası Yargıtay'da kesinleştikten sonra duyulan ciddi şüpheler üzerine Erzurum Özel Yetkili Savcılığı tarafından tekrar soruşturulmaya başlanmıştır. Yapılan bu soruşturma daha sonra Malatya Özel Yetkili Savcılığı'na devredilmiştir.

Ayrıca bir endişemizi dile getirmek istiyoruz. Son çıkan yargı paketiyle özel yetkili savcılıkların kaldırılması sonucu şu ana kadar yapılan soruşturmanın aksaması, gerçeklerin gün yüzüne çıkmasının engellenmesi, yeniden yargılamanın önünün kapanmasıdır. Umut ediyoruz ki; yeni düzenlemeyle soruşturma kaldığı yerden, Özel Yetkili Mahkemeler yerine kurulan Bölgesel Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından derhal soruşturulmaya devam edilecektir. Sivas'ta düzenlenen bu komplonun ortaya çıkartılması, bölücü ve yıkıcı yapılanmaların gelecekte düzenlemeyi amaçladıkları komplo planlarını da sekteye uğratacak, haksız yere ceza alan insanlarımızın hürriyetlerine kavuşmalarına da olanak sağlayacaktır."

"İFADE VERMEYE HAZIRIM, GALİP DENİZ'İN BAŞINA BİR İŞ GELMEDEN İFADESİ ALINMALI"

Açıklamalarıyla gündem olan Ö.D. ise, TMK 10. madde ile yetkilendirilmiş Malatya Cumhuriyet savcılarına ifade vermek istediğini kaydetti. "Astsubay Galip Deniz, 'Bu şekilde ölmek istemiyorum. Emir geldi bize, bu işi yaptırdılar. Ancak vicdanen rahatsızım' diyordu. Askerlerin hükümet devirdiği bir dönemde o da korkuyordu, ben de. Ancak şimdi gerçekler ortaya çıkartılabilir. Bu kapsamda Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildiklerimi anlatmak istiyorum" dedi. Galip Deniz'e süratle ulaşılması gerektiğini vurgulayan Ö.D, "Başına bir iş getirilmeden Galip Deniz'in ifadesi alınmalı. Susturulabilir veya susmaya ikna edilebilir. O adam bu tezgâhı aydınlatabilecek bilgilere sahip. Provokasyonda görev alan delil karartma ekibinin de isimlerini biliyor" şeklinde konuştu. 

Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,837 µs