iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

İkili görüşmenin SIR cümlesi

19 Temmuz 2012 11:36 tsi
İkili görüşmenin SIR cümlesi Putin: 'Bunu biraz düşünmeliyim'... iyibilgi Ankara

iyibilgi Ankara

Başbakan Erdoğan ve Rusya Başkanı Putin’in görüşmesi tam olarak Suriye konusuna odaklanmıştı ve bütün dünyanın gözü buradaydı. Üstelik eş zamanlı olarak Şam’ın lider kadrosunu vuran bomba da bu hassas anların önemini pekiştirdi.

Görüşmenin ardından Türk basınına hakim olan başlıklar-genellikle-Rusya’nın Esad’sız bir sürece onay verdiği veya en azından sıcak baktığı yönündeydi.

Aslında bu algı Başbakan Erdoğan’ın döndükten sonra yaptığı basın toplantısında ortaya çıkmış bir durum. Gazetelere, “Esad’sız geçişe yeşil ışık” olarak yansıyan bu hal aslında Başbakan’ın “... Olumsuz bakmıyor” cümlesinden besleniyor.

Tersinden okuma yöntemiyle çıkarılan başlıklar belki önümüzdeki dönemde gerçek hayatla bir karşılık bulabilir ve Rusya da Suriye konusunda Batı’ya destek verebilir ama “tam şu anki durum” öyle değil!

Zaten Erdoğan-Putin görüşmesinin artından yaşanan ama pek dikkate alınmayan somut bir gelişme var; Şam’daki patlamanın ardından Rusya liderini arayan ABD Başkanı, gelinen nokta konusunda bir konuşma yaptı ama Rusya’nın resmi açıklaması yine Esad’ın arkasında durmak oldu. Bu Rus Dışişleri Bakanlığı tarafından da açıklandı.

Peki Moskova, BMGK kararının aranacağı bu kritik günde veya sonrasında fikirlerini değiştirebilir mi? İşte bu sorunun yanıtı yine dünkü görüşmede yatıyor...

Rusya’nın kaygısı Beşar Esad değil. Esad’ın ardından ortaya çıkacak yeni Suriye’nin nasıl olacağı! Kremlin’in kaygısı bu.

İşte dün Türkiye bu konularda “başka alternatifler” sundu Rusya’ya! Bu önemli. Bu alternatifler Rusya’yı rahatlatacak parametreler içeriyor ve muhtemelen Batı’nın da bu konudan haberi var. Rusya’nın istediklerinin ve endişelerinin kaygılanması noktasındaki bu olasılıklar görüşmenin sır olduğu denli en önemli bölümünü oluşturuyor.

Peki Rusya ne dedi; “Bunları biraz düşünelim”.

www.iyibilgi.com



Bu haber 4,038 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,176 µs