En Sıcak Konular

''Halkların kalp mesafesi yakın''

19 Temmuz 2012 10:28 tsi
Bakan Çağlayan, küresel krizden çıkışın küresel işbirliğinden geçtiğini belirterek, ''Türk ve Japon halklarının kalp mesafesinin birbirine çok yakın olduğunu biliyorum'' dedi.

Conrad Tokyo Otel'de düzenlenen ''Türkiye-Japonya İş Forumu''nda Japon yatırımcılara hitaben konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, iki ülkenin tarihi geçmişi olan bir dostluğa sahip olduklarını belirterek, iki ülke arasındaki dostluğun maddi değerlere bağlı olmayan manevi değerlerle bezenmiş bir dostluk olduğunu söyledi.

Türkiye ve Japonya'nın nüfus oranları ile milli gelir ve dış ticaretlerinin dünyadaki payları göz önüne alındığında mevcut ticari ilişkilerin istenen seviyede olmadığına dikkati çeken Çağlayan, ''Bu konuda suçu Japon tarafına yüklemek gibi bir kolaycılığın içerisinde olmayacağım. Ticari ilişkilerin istenilen seviyede olmayışı birbirini seven iki ülkenin, halkların ve iş aleminin birbirlerini yeterince tanıyamamasının ortaya çıkardığı bir durumdur'' diye konuştu.

Dünyanın önemli bir krizden geçtiğine işaret eden Çağlayan, ''Küresel krizden çıkışın yolu küresel işbirliğinden geçiyor. Japonya Asya'nın en doğusunda, Türkiye Asya'nın en batısında. Fiziki olarak aramızda önemli bir mesafe var ama ben, Türk ve Japon halklarının kalp mesafesinin birbirine çok yakın olduğunu biliyorum'' diye konuştu.
 
Artık hızlı balık yavaş balığı yutuyor

Japon yatırımcılardan yeni teşvik sistemini keşfetmelerini isteyen Çağlayan, ''Dünyanın en iddialı ve en cömert teşvik sistemini hazırladık ve tüm ulusal, uluslararası yatırımcıların hizmetine sunduk'' diye konuştu.

Küresel krizin birçok alışkanlığı değiştirdiğini dile getiren Çağlayan, ''Küresel krizden önce bütün ülkelerde bir söz vardı. ''Büyük balık küçük balığı yutar'' derlerdi. Şimdi artık balıkların rolü değişti. Artık büyük balık küçük balığı yutmuyor. Hızlı balık yavaş balığı yutuyor. Çok hızlı olmak zorundayız'' diye konuştu.

aa


Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,992 µs