En Sıcak Konular

Meclis'te kart dönemi

19 Temmuz 2012 08:52 tsi
Meclis'ten askerin çıkarılmasının ardından görevi devralan emniyet, güvenliği en üst düzeye çıkarmaya hazırlanıyor.

Yeni sistemde ileri teknoloji ile donatılmış ziyaretçi giriş binası yapılacak. Akıllı kart sistemi ile ziyaretçilerin Meclis'te işleri bulunmayan yerlere girmeleri önlenecek. Böylece yerleşke içerisindeki insan yoğunluğunun önüne geçilecek. Giriş kapılarına araç x-ray cihazları kurulacak. Yüksek teknolojiye sahip cihazlar sayesinde fiziki arama yerini teknolojik aramaya bırakacak. Bu yasama yılında Meclis'i günlük 2 bin 350 kişi olmak üzere, toplam 413 bin kişi ziyaret etti.
 
Meclis ana bina ve Genel Kurul'un ziyaretçi yoğunluğundan olumsuz etkilenmemesi için, işi olmayan ziyaretçilerin buralara girmesinin önüne geçilecek. Milletvekilleri misafirlerini akıllı binada yapılacak ziyaretçi kabul salonlarında veya daha geniş olan odalarında ağırlayacak. Ziyaretçiler kendilerine verilen kartlarla buranın dışında bir yere gidemeyecek.
 
KAPILARA ARAÇ X-RAY CİHAZI

1 Ekim tarihinde faaliyete geçecek yeni uygulamalardan biri de giriş kapılarına konulacak araç x-ray cihazları. Bu cihazlar sayesinde araçlarda bomba, patlayıcı madde, silah ve benzeri suç aletlerinin tespiti mümkün olacak. Fiziki arama yapılmasına gerek kalmayacak. Alınacak x-ray cihazlarının radyasyon düzeyinin en az seviyede olması için araştırmalar devam ediyor. TBMM Koruma Daire Başkanlığı personeli Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere parlamentolarında inceleme yaptı. Orada uygulanan güvenlik önlemlerini yerinde inceleyen Koruma Daire Başkanlığı, Türkiye ile kıyaslama imkanı buldu. Başkanlık tespitlerini önümüzdeki günlerde raporlaştırarak Meclis Başkanlığı'na sunacak.
 
POLİSE TARİHİ MOTİFLİ KIYAFET
 
Bu rada emniyetin yapacağı bir diğer yenilik ise polislerin giydiği kıyafetlerin yenilenmesi. 1 Ekim tarihine yetişecek yeni kıyafetler, tarihi dokuya sahip motiflerden oluşacak. Polis bu kıyafetleri törenlerde ve saygı nöbetinde giyecek.
 
Yeni yıla yetişecek
 
TBMM'nin yeni milletvekili hizmet binası, projede öngörülen süreden 7 ay önce tamamlanarak, bu yılın sonunda bitirilecek. 521 milletvekili odasının yer alacağı binada, 12 VIP oda, 500 kişilik 1 büyük toplantı salonu, 2 uluslararası komisyon toplantı salonu, 4 ziyaretçi kabul salonu bulunacak. 3 bodrum, 1 alt zemin, 1 zemin ve bunun üzerine 6 kattan oluşan binanın, oturum alanı 13 bin 96 metrekare, toplam kapalı alanı ise 98 bin 121 metrekare olacak. Ayrıca, 12 adet VIP oda, 500 kişilik 1 adet büyük toplantı salonu, 2 uluslararası komisyon toplantı salonu, 4 ziyaretçi kabul salonu, 1 basın açıklama odası ve 3 yemek salonu bulunacak. Aynı zamanda yeni yapılan ziyaretçi kabul salonu da çalışmaya devam edecek. Ana binadaki ihtisas komisyonları da yeni binaya taşınacak ve komisyonlar için 7 toplantı salonu yapılacak.
 
bugün


Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,907 µs