En Sıcak Konular

Gizlice AKP'ye çalışan CHP'liler

10 Temmuz 2007 15:42 tsi
Gizlice AKP'ye çalışan CHP'liler Ertuğrul Günay'la birlikte AK Parti'den milletvekili adayı olan eski CHP'li İbrahim Yiğit çarpıcı iddialar da bulundu. İbrahim Yiğit, bir çok CHP'li arkadaşının seçimde gizlice kendisi için çalıştığını ifade etti.

Ertuğrul Günay'la birlikte AK Parti'den milletvekili adayı olan eski CHP'li İbrahim Yiğit, yeni partisinde mutlu. "Burada hiç yabancılık çekmiyorum. Kendi evimde gibiyim." diyor. 
 

Erkan Mumcu'nun, AK Parti'den istifa ettikten sonra, "Orada hep misafir gibiydim." sözü hatırlatılınca, "Mumcu gibi ayrılıp gitmek aklımızın ucundan bile geçmez." vurgusunu yapıyor. İstanbul 3. Bölge'den aday gösterilen Yiğit, bugünlerde partililerle birlikte halkın içinde. Alevi kökenli olan Yiğit, 40 yıllık sosyal demokrat. AK Parti'ye geçişini çevresine izah etmekte zorlanmadığını söylüyor. Eski partisine sert eleştiriler yöneltirken, "Gerçek cumhuriyetçiler AK Partililer, CHP'liler sahte cumhuriyetçi. 22 Temmuz'da gerçek cumhuriyetçiler ortaya çıkacak. O çığırtkan sahte cumhuriyetçiler de boyunun ölçüsünü alacak." ifadelerini kullanıyor. AK Parti'ye katıldıktan sonra yaklaşık 10 bin telefon görüşmesi yaptığını anlatarak, çarpıcı bir iddiada bulunuyor: "Bu insanlar CHP'li, solcu, Alevi kesimden insanlardı. En az 9 bini AK Parti'ye katılmama olumlu baktı. Şu an isim vermiyorum; ama birçok CHP'li arkadaşım seçimde gizlice benim için çalışıyor." CHP'ye katılan İlhan Kesici için de ağır ifadeler kullanıyor: "Zaten CHP ırkçı milliyetçiliğe doğru gidiyor. İlhan Kesici'nin de kökeninde bu var. Yani Sayın Baykal ile örtüşüyorlar."

60 yaşındaki İbrahim Yiğit, 1989-91 arası Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP)'de Zeytinburnu ilçe başkanlığı yaptı. 1991'de aynı partiden milletvekili adayı oldu. 1995'te DSP'den aday adayı oldu; ama listeye konulmadı. 1999'da CHP'den milletvekili adayı oldu. Girdiği tüm seçimlerde partisi baraj altında kaldığı için Meclis'e girmeyi başaramadı. 1977'den beri tanıştığı Ertuğrul Günay'la birlikte hareket ediyor. CHP içerisinde 'özgürlüklerin önü açılsın, demokrasi tüm kurum ve kurallarıyla yerleşsin' diye mücadele verdiklerini; ancak Deniz Baykal engeline takıldıklarını belirtiyor. Bu nedenle Başbakan Erdoğan'ın teklifini kabul ettiklerini ifade ederek, "AK Parti ile kodlarımız uyuşuyor. Başbakan, Baykal'a göre çok daha ileride, çok daha evrensel, çok daha çağdaş." diye konuşuyor. Baykal'ın 'Cumhuriyet elden gidiyor' korkusu salarak çığırtkanlık yaptığını ileri sürüyor. Atatürk'ün, "Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir." sözünü hatırlatıyor ve ekliyor: "Baykal kimsesizlere sahip çıkabildi mi? Toplumun önüne bir proje sundu mu? Şu an kimsesizlere AK Parti sahip çıkıyor. Onun için gerçek cumhuriyetçi AK Parti."

Yiğit'e göre, Avrupa'daki sosyal demokratlar AK Parti'yi desteklerken CHP'nin Sosyalist Enternasyonal'den çıkarılmasının tartışılması çok anlamlı. Berlin milletvekili Hakkı Keskin'in kendisine, "CHP'den utanıyorum." dediğini aktarıyor. Alevi kökenli olduğunu söyleyen AK Parti adayı, "Aleviler kime oy verir?" sorusuna, "Beni destekleyecekler. CHP bugüne kadar Alevileri partinin arka bahçesi olarak gördü; ama Aleviler artık evrensel düşünüyor. Alevilerin AK Parti'ye büyük oranda oy vereceklerini düşünüyorum." cevabını veriyor. 

zaman



Bu haber 273 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,557 µs