En Sıcak Konular

AK Parti'den sürpriz istifa

10 Temmuz 2007 14:41 tsi
Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, AK Parti'den istifa ettiğini, bundan sonra görevini bağımsız olarak sürdüreceğini açıkladı. Ortekin ile 8 belediye meclis üyeside istifalarını açıkladı.

Ortekin, Belediye Meclis Balonu'nda düzenlediği basın toplantısında, partiye üye olduğu andan belediye başkanı seçilinceye kadar, parti kademelerinden, rakip partilerden olmadığı kadar direnç gördüğünü öne sürdü.

Seçilmesini takip eden günlerden başlayarak, aradan geçen 40 ay boyunca, uluslararası ve ulusal anlamda çok büyük ve önemli icraatlarda bulunduğunu belirten Ortekin, ''Halkın memnuniyetinin sürekli artan eğilim içinde olduğu herkes tarafından bilinmesine ve ifade edilmesine rağmen, kendimi bir türlü partiye kabul ettiremedim'' dedi.

Ortekin, şunları kaydetti: ''Üstelik 3 yıl üst üste en başarılı il belediye başkanı olarak ödüllendirilmeme karşın, ne yazık ki parti teşkilatlarından, ne genel, ne de yerel anlamda en ufak bir destek ve hatta sempati görmedim. Üstelik horlandığım da tarafıma çeşitli vesilelerle ihsas edilmekten geri kalınmadı. Bugüne kadar belediye başkanı olarak bana, bu süreçte benimle birlikte ve uyum içinde olan herkese karşı alınan, hoş olmayan, sadece yerelde değil, parti genel yönetimince de sergilenen uzlaşmaz, kırıcı ve rencide edici, tek taraflı davranışlar üzerine, 'Önce insan' ve 'Her şey Aydın için' şeklinde özetlenen temel ilkeler, bundan sonraki yaşantımda ve yapacağım hizmet yolcuğunda bende kalmak kaydıyla, partimden istifa ediyorum.'' Bundan sonraki görevini bağımsız sürdüreceğini belirten Ortekin, başka partiye geçme durumunun şimdilik söz konusu olmadığını ifade etti.

Ortekin ile AK Partili Belediye Meclis üyeleri Yalçın Yaşan, Ali Tuncal, İlhan Erdemir, Halis Günday, Artun Sucuoğlu, Alattin Durmaz, Halis Hekimoğlu ve Yusuf Alkoçlar da partilerinden istifa etti.

haber7
 



Bu haber 307 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,291 µs