En Sıcak Konular

Barış'ın hayatını babası yazacak

10 Temmuz 2007 14:22 tsi
Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu ölen ve Bartın'ın Amasra ilçesinde toprağa verilen şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu'nun babası Selahattin Akarsu, oğlunun hayatını anlatan kitap kaleme alacağını bildirdi.

Baba Akarsu,  yaptığı açıklamada, oğlunun UNESCO'nun 1979'da ilan ettiği “Çocuk Yılı”nda doğduğunu, tüm dünyaya barış getirmesi dileğiyle de adını “Barış” koyduğunu söyledi.

Akarsu'nun müziğe merakı nedeniyle küçük yaşta kendisine saz ve org aldığını, ancak evladının en çok gitar çalmayı sevdiğini anlatan Selahattin Akarsu, şunları kaydetti:

“Oğlumu en çok kumsalda arkadaşlarıyla birlikte olmak mutlu ederdi. 'Ben kumsaldan geldim' derdi. Ailesi olarak müzik ve dizi çalışmaları nedeniyle yanında yer alamadık. Ancak, oğlum her zaman onu desteklediğimizi bilirdi. Evladıma sürekli mektuplar yazarak nasihatler verirdim. Trafik kazasında yaşamını yitirmesiyle tüm sevenleri büyük üzüntü yaşadı. Cenazesinin defnedilmesi sırasında gurur ve acıyı bir arada yaşadık. Çocuğumun küçüklüğünden itibaren nasıl yetiştiğini, neler yaptığını, ailesi ve çevresiyle ilişkileri ile ünlü olduktan sonra yaşadıklarını anlatacağım kitap hazırlayacağım. Sevenlerine, Barış'ı daha iyi anlatmayı sorumluluk olarak kabul ediyorum. Kitapla ilgili çalışmalara kısa zamanda başlayacağım.”

Evlerinin bahçelerine Akarsu'nun “Kalbimizde yaşıyor” posterini asan baba Selahattin ve anne Hatice, Akkonak köyünde taziyeleri kabul etmeye devam ettiklerini belirti.

HEYKEL İÇİN MECLİS KARAR ALDI

Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım da yaptığı açıklamada, ünlü heykeltıraş Tankut Öktem'in hiçbir karşılık beklemeden hazırlayacağını bildirdiği 3 metrelik Barış Akarsu heykelinin ilçe merkezindeki Kültür Park'a konulması konusunda Belediye Meclisinin karar aldığını söyledi.

Yıldırım, sanatçının gitarıyla tasvir edileceği heykelin tamamlanmasının ardından çevre düzenlemesi yapılarak parka törenle konuşlandırılacağını kaydetti.

Bu arada, hayranları tarafından Akarsu'nun defnedildiği günden itibaren Amasra'da tutulan taziye defterine yaklaşık 2 bin kişinin duygularını yazdığı öğrenildi.


hürriyet



Bu haber 304 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,085 µs