En Sıcak Konular

Bahçeli: MHP Öcalan'ın idamı anlayışına sahip

10 Temmuz 2007 14:04 tsi
Bahçeli: MHP Öcalan'ın idamı anlayışına sahip MHP Genel Başkanı Bahçeli, teröristbaşı Öcalan'ın idamı konusundaki tartışmalarla ilgili olarak, 'MHP Öcalan'ın idamı anlayışına sahiptir' dedi. MHP'nin iktidara gelmesi halinde idam cezasını tekrar Anayasaya koyup koymayacağı yönünde bir soru üzerin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın idamı konusundaki tartışmalarla ilgili olarak, ''MHP, 30 bin insanın cinayetinden sorumlu olan bir kişinin idam edilmesi anlayışına sahiptir, bunu da adaleti dengelemek açısından hak görmektedir. Ama şartların ne getirdiğini de dikkate alarak hareket etmek lazım. Anayasayı değiştirecek bir iktidar muktedirliğini versinler ne yapacağımızı görürler'' dedi.

Kanal B Televizyonunda canlı yayınlanan ''Başkent Oturumları'' programında soruları yanıtlayan Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, ''Son günlerde Sayın Başbakan 7 yıl önceki gelişmeleri dile getirerek. MHP'nin yoğunluk kazanmış olduğu illerde 'MHP idamı gerçekleştirmedi' diyerek halkı kandırmaya çalışıyor'' görüşünü dile getirdi.

Bahçeli, Erdoğan'ın, ''MHP mensupları idam konusunda hassastır bu hassasiyeti istismar edersek MHP'yi oy kaybına uğratabiliriz'' düşüncesinde olduğunu iddia ederek, ''Bunu halkımızın da çok iyi bilmesi lazım ve özellikle de dava arkadaşlarımızın bunu çok iyi anlaması lazım'' diye konuştu.

Teröristbaşının yargılanması ile ilgili süreci anlatan Bahçeli, ''MHP, 30 bin insanın cinayetinden sorumlu olan bir kişinin idam edilmesi anlayışına sahiptir, bunu da adaleti dengelemek açısından hak görmektedir. Ama şartların ne getirdiğini de dikkate alarak hareket etmek lazım. Anayasayı değiştirecek bir iktidar muktedirliğini versinler ne yapacağımızı görürler'' diye konuştu.

İdam cezasının kaldırılmasının 57. Hükümet döneminde uzun zaman tartışıldığını belirten Bahçeli, DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit ve ANAVATAN Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın o dönemde kaldırılmasından yana olduklarını anlattı. Bahçeli, ''Biz ise Türkiye'nin içinde bulunduğu hassasiyetten dolayı idam cezasının devamından yanaydık, acaba caydırıcı özelliği devam edebilir mi düşüncesiyle'' dedi.

-''MHP MİLLETVEKİLLERİ HAYIR OYU KULLANDI''-

Bahçeli, idam cezası ile ilgili yasa Meclis'te oylanırken DSP ve ANAVATAN milletvekillerinin kaldırılması yolunda oy kullandığını, MHP milletvekillerinin ''hayır'' oyu verdiklerini anlattı.

Konuştuğu kürsüden ip atması olayı ile ilgili olarak da Bahçeli, bunu Başbakan Erdoğan'ın ''asamadılar'' sözlerine karşılık olarak ve konunun daha iyi anlaşılması için yaptığını söyledi.

Bahçeli, ''126 milletvekiliyle bunu asamadık, bize de astırmadılar çünkü Hükümet'te üçte birsin, Meclis'te beşte bir. Şimdiki iktidar ise 353 milletvekiline sahip şu an. Ve biz bunu asamadık o zaman al bu ipi asıyorsan sen as. Şimdi buradan Sayın Başbakan'ın ders çıkartması lazım. Bu ipin ne anlama geldiğini çok iyi anlaması lazım. Bazı basın organlarındaki köşe yazarlarının bizim ne amacı taşıdığımızı anlaması lazım'' diye konuştu.

Bahçeli, MHP'nin iktidara gelmesi halinde idam cezasını tekrar Anayasaya koyup koymayacağı yönünde bir soru üzerine, ''Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar gerektirirse, ihtiyaç bulunduğu takdirde, toplumsal bir talep çıktığı takdirde gereken her şeyin yapılması lazım'' dedi.

aktifhaber



Bu haber 228 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,912 µs