En Sıcak Konular

Yok mu bizde böyle spiker

10 Temmuz 2007 10:15 tsi
Yok mu bizde böyle spiker ABD'de MSNBC'de yayımlanan sabah programında yeni bir Paris Hilton haberi okumayı reddedip, elindeki kâğıtları tutuşturan spiker, son internet rekortmeni oldu. Brzezinski, Hilton haberini protesto etmek için kâğıtları önce yaktı, sonra da öğütücüye attı

Bir çakmak ve kâğıt öğütücüsü Mika Brzezinski'yi kahraman yaptı. Brzezinski, MSNBC kanalında yayımlanan 'Morning Joe' isimli programda Paris Hilton'un hapisten çıkışını anlatan haberi okumayı reddedince internet fenomeni haline geldi. Olayı gösteren videoyu şimdiye kadar 2 milyondan fazla kişi izledi.
Brzezinski, Hilton'dan bıkan tek gazetecinin kendisi olmadığını söylüyor, "Buna önem veriyormuş gibi davranmaktan yorulduk. İzleyicilerin de biz gazetecilerin bunun haber değeri olduğuna inandığımızı düşündüklerini sanmıyorum. Bu kadar aptal olduğumuzu düşünmüyorlardır" diyor.


Olaydan sonra işleri açıldı
Hilton'un 26 Haziran'da hapisten salıverilmesinden saatler sonra, 'Morning Joe'da Joe Scarborough ve Mika Brzezinski, Cumhuriyetçi Senatör Richard Lugar'ın, Başkan Bush'un Irak stratejisinin işe yaramadığı yönündeki açıklamasını tartışıyorlardı. Sıra, günün haberlerini özetleyecek olan Brzezinski'ye geldi. Brzezinski özetlere baktı ve Hilton haberinin ilk sırada olduğunu gördü. "İlk üç kelimeyi titremeden okuyamadım. Böyle bir günde, ilk haberimizin bu mu olması gerekiyordu? Çok ileri gitmiştik ve durmak zorundaydık. Planlı bir hareket değildi" diye anlatıyor.
Brzezinski, dünyanın ilgisini çekmişti. O olaydan sonra binlerce e-posta aldı ve Britanyalı bir internet sitesi tarafından 'haftanın kadını' seçildi. İskoçya'daki bir medya sempozyumuna davet edildi. The New Zealand Herald gazetesi, sunucuyu tebrik ederek "Bu olay, dünya çapındaki okurların ve izleyicilerin görüşünü yansıtıyor. Paris Hilton'dan bıktık" diye yazdı.
Tesadüf de olabilir ama Brzezinski'nin tepkisinden sonra MSNBC, genç kadının artık her gün sabah haberlerini sunacağını açıkladı. Bu olayın ardından, sunucu arkadaşı Joe Scarborough ve kendisinin de durumla dalga geçtiklerini söyleyen Brzezinski, "Bu, bir daha asla Paris Hilton haberi okumayacağım ve yapımcımı dinlemeyeceğim anlamına gelmiyor. Fakat o gün, o haberin manşet olması saçmaydı. Kendimi aptal gibi hissettim" diyor.

Radikal

Görüntüleri izlemek için tıklayın



Bu haber 359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,965 µs