En Sıcak Konular

Arınç: Enkazı Felix firması çıkaracak

16 Temmuz 2012 19:57 tsi
Arınç: Enkazı Felix firması çıkaracak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye'nin düşürdüğü Türk askeri uçağının enkazının çıkarılması için ABD'li Felix firması ile anlaşıldığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Suriye tarafından düşürülen Türk savaş uçağının enkazının çıkarılması ile ilgili faaliyetlerin eksiksiz yürütüleceğini söyledi.

Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 6 saat süren toplantıda gündemin önemli başlıklarını değerlendirildi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, düşürülen uçak ile ilgili son durumu anlattı.

Arınç, uçağın enkazının çıkarılması ile ''ABD'den bir firma ile anlaşıldığını" açıkladı. Arama-kurtarma çalışmalarının TCG İnebolu gemisinden yürütüleceğini belirten Arınç, kullanılacak aletlerin ABD firmasınca sağlanacağını kaydetti.

Arınç, şunları kaydetti:

"Şu an enkazın büyük parçaları, enkazı halen su altında bulunmaktadır. Nautilius'un oradan bir şekilde ayrılmasıyla birlikte ki kendileri bunu optik sistemlerinde bir arıza nedeniyle göreve devam edemeyeceklerini Karadeniz'e dönmek istediklerini açıkladılar. Bundan sonra arama kurtarma çalışmaları ya da uçak enkazının yüzeye çıkartılma faaliyetleri eksiksiz bir şekilde devam edecektir. Bu konuda bir gelişmeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Nautilius'un yerinden ayrılmasıyla yeni imkânlar araştırılmıştır. Bunlardan Amerikan Silahlı Kuvvetleri'nin yüklenici firması Feniks isimli firması ile görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmeler sonucunda arama kurtarma çalışmaları TCG İnebolu firmasından yürütülecektir. Bu geminin üzerine arama kurtarmada kullanılacak alet ve teçhizat Feniks firması tarafından sağlanacak, gemimize monte edilecek ve arama kurtarma faaliyetleri firma personeli tarafından yürütülecektir."

Bu haber 912 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,893 µs