En Sıcak Konular

Denizler temiz, plajlar pis

16 Temmuz 2012 14:28 tsi
Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün yaptığı ölçümlerde Çanakkale plajlarında deniz suyu temiz çıkarken, sahillerin durumu ise içler acısı.

Deniz suyundan alınan numunelerinin periyodik ölçümlerinde Çanakkale sahillerinde deniz suyu kirliliğinin standart ortalamanın altında olduğu belirtildi. Sıcak havalarda serinlemek için plaja giden vatandaşlar, gönül rahatlığıyla denize girebiliyor. Ancak plajların durumu hiç de iç acıcı görünmüyor. Özellikle belli işletmecilere ait halk plajlarının dışında kalan bölgeler adeta çöpten geçilmiyor. Günü birlik ziyaretçiler, piknik dönüşü çöplerini olduğu gibi bırakıyor. Kedi ve köpeklerin parçaladığı poşetlerin içerisinde bulunan atıklar ise çevreye yayılıyor.

Plastik atıklar, içki şişeleri ve diğer çöplerin arasında denize girmeye çalışan vatandaşlar ise, kendileri gibi pikniğe gelip çöplerini bırakanlardan şikayetçi. Vatandaşlar, “Şehir merkezinde denize girilebilecek belli yerler var. İşletmesi olan plajlara sürekli bakım yapılıyor. Ama bunun dışında kalan bölgeler, belli aralıklarla temizlendiği için çöpler kalıyor. Buradaki atıkların tamamı, piknik malzemelerinden oluşuyor. Bizden önce buraya gelenlerin bıraktığı çöplerin içinden denize girmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

KEPEZ PLAJINDA KİRLİLİK ARTIYOR

Öte yandan, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından plajlarda yapılan son ölçümlerde, bir öncekine göre kirlilik oranının arttığı belirtildi. Özellikle Kepez plajında total koliform oranı, sıfırdan 600’e kadar çıktı. Aynı bölgede fekal koliform oranı 10’dan 268’e, fekal streptokok oranı ise sıfırdan 120’ye yükseldi. Oranlar tehlike sınırının çok altında kalsa da kirliliğin arttığı dikkat çekiyor. Bölgede, yapılan son ölçümlerin ardından “çok temiz” olan temizlik göstergesi de “iyi kalite”ye düşürüldü. Yeni Kordon, İntepe ve Dardanos plajlarında da, bir önceki ölçümlere göre kirlilik değerlerinin arttığı görüldü.

Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,426 µs