En Sıcak Konular

Alman Merkez Bankası İspanya'yı sıkıştırıyor

16 Temmuz 2012 14:23 tsi
Alman Federal Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, İspanya'ya yapılan yardımın sadece bankalarla sınırlı kalmaması gerektiğini, tüm ülkenin kurtarma şemsiyesi altına girerek tasarruf reformları yapılması gerektiğini belirtti.

Alman Federal Merkez Bankası, İspanya'nın sadece bankalarının değil, tamamının Avro kurtarma şemsiyesi altına girerek Yunanistan'dakine benzer tasarruf reformları yapmasını istiyor. 'Börsen-Zeitung' isimli gazetenin sorularını cevaplandıran Federal Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, banka bilançolarının bir ülkenin tüm ekonomisini yansıttığını öne sürerek, yüksek oranda işsizlik ve bazı bölgelerdeki problemler gibi İspanya'da acilen harekete geçilmesi gereken alanlar bulunduğunu söyledi.

Yardım programının banka sektöründen öteye de geçmesinin tahvil piyasalarını olumlu etkileyeceğini belirten Weidmann, İspanya'da geniş boyutlu bir reforma ihtiyaç duyulduğunu savundu. İspanyol hükümetinin son açıklamalarının da bunu gösterdiğini vurguladı.

İspanya, bankalarını kurtarmak için Avro Kurtarma Fonu'ndan 100 milyar Avro taleb etti. Alman Federal Parlamentosu bu yardım kredisine katılıp katılmayacağına henüz karar vermedi. İspanya, bu yardımı karşılığında bir reform yapma mecburiyeti olmadan yalnızca bankaları için alacak. İrlanda, Yunanistan ve Portekiz aynı yardım programından bazı reformları yapmayı kabul ederek kredi almışlardı.

Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,602 µs