En Sıcak Konular

Suriye Müslüman Kardeşler Konferansı başladı

16 Temmuz 2012 12:51 tsi
Suriye'deki halk direnişine destek vermek için Suriye Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın düzenlediği 'Müslüman Kardeşler: Devam Eden Yürüyüş' başlıklı konferans başladı.

Silivri Family Otel'deki konferansa Suriye Müslüman Kardeşler lideri Riyad Şakfa, Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Abdülbasid Seyda, Suriye'nin Der'a şehrindeki Ömer Camisi'nin İmamı Ahmet es-Seyasine, Müslüman Kardeşler Şura Meclisi Başkan Vekili Hasan Hattab, Müslüman Kardeşler Yönetim Kurulu Üyesi Hitam Sufi ve Suriyeli aktivist Muhammed Hasnavi'nin yanı sıra Suriye'den ve Arap ülkelerinden siyasetçiler ve düşünürler katılıyor. Suriye'deki son gelişmelerin değerlendirileceği ve 'Suriye'deki özgürlük mücadelesinin desteklendiğinin vurgulanacağı' konferans iki gün sürecek.

-''Halkın olmadığı hiçbir planı kabul etmiyoruz''-

Konferansın açılışında konuşan Suriye Müslüman Kardeşler lideri Riyad Şakfa, Suriye halkının başarıya ulaşması için cemaat olarak üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapacaklarını ifade etti. Dünyanın Suriye halkını yalnız bırakmasına rağmen mücadelenin devam ettiğini belirten Sakfa şöyle konuştu:

''Müslüman Kardeşler olarak, Esed rejiminin baskısına ve takibine rağmen uzun yıllar Suriye'de siyasi, tarihi, sosyal ve kültürel alanlarda varlığımızı sürdürdük. Bütün muhalif tarafları destekliyoruz. Suriye'de, içinde halkın olmadığı hiçbir planı kabul etmiyoruz. Dünya kamuoyu, Suriye'de rejime karşı direnen halkı görmezden gelmeye devam ediyor.''

Müslüman Kardeşler'in Suriye'deki çalışmalarına dair bilgi veren Sakfa, Özgür Suriye Ordusu'na verilecek desteğin önemini vurguladı.

-''Özgür Suriye Ordusu'nu destekliyoruz''-

Konferansta konuşan Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Abdülbasid Seyda, Suriye'de çocukların vahşice öldürüldüğüne, ağır silahlar kullanıldığına dikkati çekerek, Suriye halkının bugüne kadar görülmemiş bir direniş gösterdiğini belirtti. Tüm muhalefete Esed yönetimine karşı birlik olma çağrısı yapan Seyda, ''Özgür Suriye Ordusu'nu destekliyoruz. Suriye sokaklarında tarih yeniden yazılıyor. Şam'daki gelişmeler Suriye devriminde zaferin yakın olduğunu gösteriyor.'' diye konuştu.

Suriye Müslüman Kardeşler Teşkilatı Şura Meclisi Başkan Vekili Hasan Hattab, Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi ve Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'i hatırlatarak, 'Esed'in sonunun da onlara benzeyeceğini' iddia etti.

aa


Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,091 µs