En Sıcak Konular

'Kimseye ihtiyacımız yok'

14 Temmuz 2012 17:17 tsi
'Kimseye ihtiyacımız yok' Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, adada barış olması için ne Yunanistan, ne Türkiye, ne de İngiltere'ye ihtiyaçları olmadığını söyledi

Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıslı Türklerle barış içinde yaşamak için mücadele ettiklerini söyledi. Hristofyas, "Ne Yunanistan ve Türkiye ne de üvey anne İngiltere'ye ihtiyacımız var, hiç kimseye ihtiyacımız yok." dedi.
Rum Haravgi gazetesi, Hristofyas'ın dün makamında kABul ettiği ABD'de yaşayan Rum çocuklardan oluşan bir heyete hitABen söylediklerine yer verdi.
HABere göre Hristofyas, "Kıbrıs içerisinde birliğimiz olmasa dahi, dış Rumların da yardımıyla adalete erme mücadelemizi sürdürüyoruz." ifadesini kullandı. Hristofyas, "Kıbrıs'ın işgal altındaki bölümünü kurtarmak, vatanımızı yeniden birleştirmek ve Kıbrıslı Türklerle barış içinde yaşamak için mücadele ediyoruz." dedi.
Türkiye'nin KKTC'yi kolonize ettiğini öne sürerek, "Şu anda en büyük tehlike kolonizasyon, mal gaspı ve ayrı gayrı meşru devlet kurma yönündeki yeni oldu bittilerdir." diyen Hristofyas, dost ülkelerin de yardımıyla BM'den Kıbrıs'la ilgili kararlar elde ettiklerini, bu kararların "Türkiye'nin Kıbrıs'tan çekilmeye ikna edilmesi" maksadıyla "ellerinde silah olduğunu" söyledi.
"İNGİLİZLER KIBRIS'TAN GİTTİLER AMA ÜSLERİ ZORLA DAYATIYORLAR"
Dimitris Hristofyas, garantör ülkelere de değindiği konuşmasında "Ne anavatanlar Yunanistan ve Türkiye'ye, ne de üvey anne İngiltere'ye ihtiyacımız var. İngilizler, sömürge dönemi sonrasında Kıbrıs'tan gittiler ama kalmak için gittiler. Şimdi bize, Birleşik Krallık egemen toprağı dedikleri ve devlet içinde devlet olan üsleri dayatıyorlar." ifadesini kullandı.
"Toprağımız içerisinde oldu bittiler istemiyoruz ancak şu anda önceliğimiz üsler değil, ülkemizin Türk askerinden kurtarılmasıdır." diyen Hristofyas, dış Rumların, aralarında ABD'nin de bulunduğu yABancıları ikna etmede kendilerine yardımcı olduğuna işaret etti.
"ABD'NİN TAVRINDAN MEMNUN DEĞİLİZ"
Rum lider sözlerini şöyle sürdürdü: "ABD'nin tavrından memnun değiliz çünkü ABD'nin Türkiye ile ittifakı ve menfaatleri var, bu nedenle bizi tercih etmiyor. İngilizler maalesef BM'de ve diğer uluslararası mercilerde bize hiç sempati duymamaya devam ediyor, bize yapmaları gereken şekilde yardımcı olmuyor. Biz savaşımızı, başka dost ülkelerle de veriyor ve BM'de Türkiye'nin nihayet Kıbrıs'tan çekilmeye ikna edilmesi için elimizde silah olan kararlar elde ediyoruz."



Bu haber 989 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,982 µs