En Sıcak Konular

HAS Parti'de 'bütünleşme' tartışması

14 Temmuz 2012 11:30 tsi
HAS Parti'de 'bütünleşme' tartışması Başbakan Tayyip Erdoğan'ın HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'a yaptığı 'bütünleşme' daveti, partide tartışmaya neden oldu.

Davetin Kurtulmuş tarafından olumlu karşılanmasına tepki gösteren HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, "HAS Parti, kapanıyor, görüntü budur. Genel Başkan'ın partimizi bırakıp iktidar partisine niçin gittiğini anlamış değiliz." dedi. Kurtulmuş ise bu tepkiye, "Ben söyleyeceğimi söyledim, o da (Bekaroğlu) söyleyeceğini söyledi." şeklinde karşılık verdi.
Bekaroğlu, dün partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan'ın Kurtulmuş ile yaptığı görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. HAS Parti'nin kapatılıp AK Parti'ye katılması çalışmalarının yapıldığını savunan Bekaroğlu, "Bu iş bizce bitirilmiş bir iştir, şimdi formaliteler yürütülüyor. Böyle olmasına rağmen il başkanları ve kurucular kurulu toplantılarına katılıp düşüncelerimizi ifade edeceğiz." diye konuştu. AK Parti hükümetinin iç ve dış politikalarını eleştiren Bekaroğlu, HAS Parti'yi doğuran koşulların olduğu gibi durduğunu ileri sürdü. Ardından şunları kaydetti: "İki yıl önce bunları söyleyen Numan Kurtulmuş şimdi ne oldu da böyle bir AK Parti'ye geçiyor? Öyle anlaşılıyor ki Kurtulmuş, Kurucular Kurulu marifetiyle partiyi kapatıp AKP'ye geçecektir. Bu parti fiilen kapanmıştır. Sayın Kurtulmuş'un AKP'ye geçmesi yeni bir travmadır." Bekaroğlu, bir gazetecinin, "Açıklamalarınız istifa etmiyorsunuz anlamına mı geliyor?" sorusuna da, "Evet, süreç netleşene kadar buradayız." cevabını verdi.
Kurtulmuş da cuma namazını Fatih Camii'nde kıldı. Çıkışta gazetecilerin Bekaroğlu'nun açıklamalarını nasıl değerlendirdiği yönündeki sorusu üzerine, "Ben söyleyeceğimi söyledim, o da söyleyeceğini söyledi." dedi.
Bütünleşme AK Parti içinde de değerlendiriliyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ardından diğer bir başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ da bütünleşmeye destek verdi. A Haber kanalında konuşan Bozdağ, "Kurtulmuş, bizim siyasetimizin gelenekleri içinde yetişmiş bir insanımız." dedi. "Kurtulmuş, liderlik koltuğuna oturursa bu parti içinde bir sıkıntı oluşturur mu?" sorusu üzerine de bunun AK Parti içinde herhangi bir sıkıntıya yol açmayacağının altını çizdi. 

Zaman



Bu haber 886 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,412 µs