En Sıcak Konular

Bahçeli: PETKİM'in satışı tartışmaya müsaittir

10 Temmuz 2007 07:19 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PETKİM özelleştirmesi ile ilgili olarak, “Bu özelleştirme kara gölgeler taşımaktadır ve uzun süre tartışılmaya müsaittir” dedi.

Kanal B Televizyonunda canlı yayınlanan “Başkent Oturumları” programında soruları yanıtlayan Bahçeli, PETKİM ihalesi ile ilgili bir soruya, AK Parti iktidarının özelleştirme politikasının iktidarın özelliklerinden biri olan acelecilik politikası ile örtüştüğünü söyledi.

Bahçeli, AK Parti iktidarında pek çok özelleştirme yapıldığını ve bu özelleştirmelerin büyük bir kısmının kamuoyunda tartışmaya sebebiyet verdiğini savundu.

Bahçeli şöyle devam etti:

“Şimdi seçime 15 gün var. Türkiye'nin stratejik önem arz eden bir sektörü özelleştiriliyor. Önemli bir milli kuruluşu özelleştirmek için acelece bir davranış içerisine giriliyor. Özelleştirme medya huzurunda kamuoyu bilgilendirilerek yapılıyor. Ama özelleştirme sonucunda hangi kurum özelleştirmede başarı sağlanmış ise o kurum hakkında herhangi bir bilgi bilinmiyor. Ama sonradan bir bakıveriyorsunuz özelleştirmeye talip olmuş olan ve özelleştirme sonucunda PETKİM'e sahip olmuş olan grup içerisinde, Ermeni diasporasının finansmanını organize ettiği iddia edilen bir kişi ortaya çıkıyor. Böyle bir durumda tabii toplumda soru işaretleri beliriyor”

Bu özelleştirme sırasında, “Hükümet üyelerinin TOKİ açılışları ve mitinglerde yer aldığını ve buralarda vakit harcadığını” söyleyen Bahçeli, “Bu özelleştirme kara gölgeler taşımaktadır ve uzun süre tartışılmaya müsaittir” görüşünü dile getirdi.

Bahçeli, 22 Temmuz 2007'de Meclisten farklı bir hükümet çıkması halinde ilk alması gereken tedbirlerden birinin özelleştirme politikasını gözden geçirmek olduğunu ifade etti.

“YENİ TBMM YENİ CUMHURBAŞKANINI SEÇMELİ”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçiminde “uzlaşma taraftarı olacağını açıkladığı” belirtilerek yöneltilen soru üzerine Bahçeli, “22 Temmuz seçimleri sonrasında oluşacak TBMM, yeni Cumhurbaşkanını, yani 11. Cumhurbaşkanını seçmelidir. Ondan sonra da bir inat uğruna hazırlıksız ve tam kurumsallaşmasını tamamlayamamış bir anlayışla meydana getirilmiş olan Anayasa değişikliğini de gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanının devlet başkanı olarak halk tarafından seçilmesi fikrini ilk olarak kendilerinin ortaya koyduğunu anlatan Bahçeli, “Cumhurbaşkanının mevcut Anayasa çerçevesinde demokratik parlamenter rejim içerisinde seçilmesi gerektiğini ifade ediyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı'nın Meclis'ten de, Meclis dışından da olabileceğini belirten Bahçeli, kendisinin Cumhurbaşkanlığını düşünmediğini ve bu konuda herhangi bir teklif de almadığını söyledi.
milliyet



Bu haber 339 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,423 µs