En Sıcak Konular

Baykal: Seçimde şerefine sahip çık

9 Temmuz 2007 21:24 tsi
Baykal: Seçimde şerefine sahip çık CHP lideri Baykal, Kırıkkale mitingindeki konuşmasının tamamında Erdoğan'a yüklendi. 'Oy demek şeref demektir' diyen Baykal, 'Bu seçimlerde oyunuza sahip çıkın' dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söz verdiği halde milletvekili dokunulmazlığını kaldırmadığını belirterek, ''Başbakan demokrasi, demokrasi diye nutuk atıyor. Bırak nutuk atmayı gerçekten demokratsan, çıkar üstünden dokunulmazlığı, gel milletin arasına göreyim'' dedi.

Baykal, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingte yaptığı konuşmasına başlarken, alanda bulunanlara, ''Keyfiniz yerinde mi, işleriniz yolunda mı, çocuklarınız işe girebiliyor mu? Çiftçinin, esnafın durumu nasıl?'' diye sordu. ''Hayır'' yanıtını alan Baykal, ''MKE'nin durumu nasıl. Koca fabrika atölye haline mi geldi? Diğer kuruluşların durumu ne? Tekel Başmüdürlüğü de kapatıldı mı?'' diyerek sorularını sürdürdü.

Kırıkkale'nin 4.5 yılda ''AK Parti iktidarından aradığını bulamadığının anlaşıldığını'' belirten Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: ''AKP bir 4 yıl daha iktidara gelse bu gidişat değişir mi, Kırıkkale daha da ileri gider mi? Diyorlar ki 'Türkiye kalkınıyor, büyüyor'...

Hatta diyorlar ki Türkiye uçuyor katlanıyor. Siz uçmuyor musunuz? Peki kim o uçanlar? Diyorlar ki borsa 5'e, 6'ya katlanmış. Borsadan kazananlar var tabii. Yabancılar 'Türkiye fırsatlar ülkesi' diyorlar. Bu ne biçim düzen? Türkiye'nin borçları son 4.5 yılda 80 yıldaki borca neredeyse eşit bir artış gösterdi. 80 yılda Türkiye 221 milyar dolar borç yaptı. 4.5 yılda bunlar bir o kadar daha eklediler. Şu anda Türkiye'nin borcu 408 milyar dolar. Bunlar bir de devletin elinde avucunda ne varsa sattılar. En son da Petkim'i sattılar. Petkim sanayinin belkemiği. Kim aldı Allah aşkına? Belli değil. Karışık kuruşuk bir durum. Alan kartvizini gösteremiyor. Karanlık, karışık ilişkiler. Bu kadar önemli bir tesisin seçime iki hafta kala satılmasına ne diyorsunuz? Niye satılıyor acelesi ne? Gümrükten mal mı kaçırıyorlar? Bir telaş mı var? İnşallah iki hafta sonra CHP iktidar olacak. CHP iktidar olursa bu Petkim satışına 'dur' diyeceğiz'' Baykal'ın Petkim'le ilgili konuşması sırasında alanda bulunan bir grup, ''Petkim'i satanlar vatan haini'' diye slogan attılar.

YOLSUZLUKLAR

 Yolsuzluklarla mücadele etmeden ülkenin iki yakasının bir araya gelemeyeceğini belirten Baykal, yolsuzlukların arkasında haramzade iş adamı, ahlaksız siyasetçi ve dürüst olmayan bürokratın bulunduğunu savundu.

Bu sacayağından siyasetçiyi çekmek için milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini ifade eden Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen seçimlerden önce söz verdiği halde dokunulmazlığı kaldırmadığını söyledi.

Baykal, ''Niye kaldırmadı? Arkasında dosyası olan bir başbakan dokunulmazlığı kaldırabilir mi?'' diyerek, ''CHP'nin seçimlerde Meclis'i yönlendirebilecek bir noktaya gelmesi durumunda yapacakları ilk işin milletvekili dokunulmazlığını kaldırmak olacağını'' söyledi. Baykal, şöyle devam etti: ''Meclis'te CHP'den başka parti var mı dokunulmazlığı kaldırabilecek? Milletvekilinin cakasını bozacaksınız. İstersem hostes tokatlarım, istersem kiramı ödemem, ona buna her türlü hukuksuzluğu yaparım diyen milletvekiline, 'hayır yapamazsın sen de vatandaşsın' demenin yolu CHP iktidarıdır. Başbakan demokrasi, demokrasi diye nutuk atıyor. Bırak nutuk atmayı gerçekten demokratsan, çıkar üstünden dokunulmazlığı, gel milletin arasına göreyim.''

TERÖR

 Konuşmasında terör olaylarına da değinen Baykal, iktidarın Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyondan söz edilince ''Barzani ağzıyla konuştuğunu'' ileri sürdü. Başbakan Erdoğan'ın terör konusunda çelişkiler içinde olduğunu savunan Baykal, ''Terör örgütünün elebaşını tahliye etmeyi, Kuzey Irak'a 1 milyar dolar karşılığında hiç girmemeyi öngören, teröristlere af çıkaran bir iktidarın terörle mücadelede başarılı olması mümkün mü?'' diye konuştu.

Bütün bu eleştirilerini televizyon ekranında, milletin karşısında Başbakan Erdoğan'a iletmek istediğini ancak bu önerisinin kabul edilmediğini belirten Baykal, şöyle devam etti: ''Neden korkuyor, neden kaçıyor?. Aslında milletten kaçıyor, benden değil. Ben millet adına konuşuyorum. Gel bir tartılalım milletin terazisinde, tartışalım diyoruz, Başbakan 'yok' diyor. Niye? Verecek cevabı olsa, söylediklerim yanlış olsa gelmez mi? Çıkıyor bize hakaret ediyor. Söylediği ciddi bir şey yok. Hakaret ediyor. CHP'ye cibilliyetsiz diyor. Her vatandaşının şerefini, haysiyetini korumak zorunda olan bir Başbakan, anamuhalefet partisine oy veren milyonlarca vatandaşa 'cibilliyetsiz' diyor. Biz şikayet ediyoruz, 'kervan yürür' diyor. Dediği aslında kervan değil filo... Yürüsün yürüyebildiği kadar. Millet 'dur' dediği zaman, o filonun halini görürüz. Bize 'kılavuzu karga olanın'... diyor. Sen bana cibiliyettsiz diyorsun, benim kim olduğum, ne olduğum belli, kompleksim yok. İnsan olarak da parti olarak da belli. Biz Müdafai Hukuktan, Kuvayı Milliyeden geliyoruz. Gömlek falan çıkarmıyoruz sıkışınca. Neysek oyuz.'' Başbakan'ın Irak'taki terörist sayısı ile Türkiye'deki terörist sayısını birbirine karıştırdığını, 360 milletvekili ile cumhurbaşkanı seçemediklerini belirten Baykal, ''Aslında ona bir kılavuz lazım. Biliyoruz ki bir sürü kılavuzu da var. Hem yerli, hem yabancı kılavuzları var. Bizim kılavuza ihtiyacımız yok. Bizim kılavuzumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür.'' diye konuştu.

''OYUNUZA SAHİP ÇIKIN''

 Baykal, partisinin iktidar hedeflerinden söz ederken, ''Sıfır Yoksulluk ve Devlet Ana'' projelerini anlattı. Çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV almayacaklarını, ÖSS'yi kaldıracaklarını, yoksul ailelere nakdi yardım yapacaklarını kaydeden Baykal, şunları söyledi: ''İnsanlarımızı kömür yardımı bekler olmaktan çıkaracağız. Şimdi Temmuz ayında kömür dağıtıyorlar. Çıkardıkları kararnameye göre dağıttıkları kömürün parasını da gelecek olan hükümet ödeyecek. Belki de biz ödeyeceğiz. Vatandaşlar bana soruyor 'Ne yapalım' diye. Ben de ne verirlerse alın, yiyin hiçbir günahı yok diyorum. Bu sizin hakkınız zaten diyorum. Dağıtılanı alın kullanın ama sakın ha, 'Bunlar bana pirinç, kömür verdi' diye, sakın ha oyunuzu satmayın. Çünkü oy namustur, şereftir, ırzdır. Oyunuza sahip çıkın.''

Konuşmasının son bölümünde iktidara gelmeleri durumunda yapmayacakları şeyler bulunduğunu kaydeden Baykal, ''Halkı ezdirmeyeceğiz, ülkeyi soydurmayacağız, devleti böldürmeyeceğiz'' dedi. İktidarın içeride ve dışarıda ''devleti böldürmek isteyenlere meydanı boş bıraktığını'' ileri süren Baykal, ''Devleti böldürmeyeceğiz, devlet de bizim devletimiz millet de bizim milletimiz. Etnik kökeni, inancı, mezhebi ne olursa olsun herkesi seviyoruz, hepsi bizim kardeşimiz'' dedi.

Haber7



Bu haber 246 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,777 µs