En Sıcak Konular

Moskova'ya uyarı: Daha fazla beklerseniz...

9 Temmuz 2012 19:42 tsi
Moskova'da temaslarda bulunan Suriye muhalefeti yetkilileri, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la görüşmelerinin ardından düzenledikleri basın toplantısında, Rusya'nın pozisyonunu sert bir dille eleştirdi.

Demokratik Forum üyesi Hazem Nahar, Suriye'de şiddetin derinleşmesine rağmen, Moskova'nın pozisyonunu değiştirmediğini söyledi.

Moskova'nın Suriye lideri Beşşar Esed yönetimine verdiği desteğin ters tepkilere sebep olacağı uyarısı yapan Nahar, "Maalesef, Rusya sadece muhalefet grupları arasında değil, Suriye halkı açısından çok kötü bir üne sahip. Biz Rusya'nın Suriye rejimine neden bu kadar sıkı ilintili olduğu sorusunu cevaplamaya çalışıyoruz. Moskova krizi derinleştiriyor..." eleştirisi getirdi.

Esed hükümetine karşı BM Güvenlik Konseyi'nde alınan yaptırım kararlarını Moskova ve Çin iki kez veto etmişti. Suriye'ye dış askeri müdahalede bulunulmasına karşı çıkan Moskova, Suriye halkının sorunlarını diyalog yolu ile çözmesini talep ediyor.

"Bu şekilde duruş çok tehlikeli" hatırlatmasında bulunan Nahar, İslamcı radikal grupların iktidara gelme riskinin giderek arttığını söyledi. Nahar konuşmasında, "Eğer Rusya pozisyonunda herhangi bir değişiklik yapmazsa, Suriye'nin ortaklığını kaybeder." uyarısı yaptı.

Demokratik Forum üyesi Samir Ayta da yaptığı değerlendirmede Esed'in görevden ayrılmasının ikinci bir konu olduğunu, temel sorunun şiddet ortamından demokratik bir ülkeye geçişin nasıl olacağı ile ilgili olduğunu belirtti. Ayta, "Biz birçok farklı etnik ve dini grupların eşit şekilde yaşayabileceği bir Suriye kurmak istiyoruz." çağrısı yaptı.

Forum'un sözcüsü konumundaki Michel Kilo ise Esed rejiminin muhalefetin taleplerini dikkate almadığını ve kendilerini hiç dinlemediğini söyledi. Kilo, "Onlar diyalog istemiyor. Biz diyalog arayışına girdiğimizde bizi top ve askerleri gönderiyor." eleştirisinde bulundu.

(CİHAN)

Bu haber 808 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,516 µs