En Sıcak Konular

Haberal da duruşmaya katıldı

9 Temmuz 2012 17:27 tsi
Ergenekon davasının bu sabahki duruşmasında Doktor Mustafa Bolkar'ın, Başkent Üniversitesi Hastanesi'nden kendilerine Bülent Ecevit'in tedavisi ile ilgili ilaçların söylenmediği iddiaları üzerine Mehmet Haberal öğleden sonraki duruşmaya katıldı. Habera

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında tanık Mustafa Bolkan'ın, "Yanlış tedavi yapılarak Ecevit'in ölmesinin amaçlandığını düşünüyorum. Bu durumdan Mahmet Haberal'ın da haberi olduğuna inanıyorum." sözleri nedeniyle tutuklu sanık Mehmet Haberal duruşmaya katıldı. Duruşmanın öğleden sonraki oturumu, sanık Mehmet Haberal'ın tanık Bolkan'a soruları ile başladı.

Haberal, Bolkan'a, "Acil sağlık ekibi ne zaman, hangi tarihte, hangi belge ile kurulmuş ki bizim bilgimiz, haberimiz olmamış?" diye sordu. Bolkan ise emrin sözlü olarak verildiğini açıkladı.

Haberal'ın soruları sırasında Başkan Çalmuk, tanık Bolkan'a "Sizin görevlendirildiğiniz dönem Başbakan Ecevit'in omurga çökmesi rahatsızlığı olduğu ilk dönem miydi? Yoksa vefatına ilişkin süreç miydi?" diye sordu. Bolkan ise ilk tedavi süreci olduğunu belirtti.

Mahkeme Başkanı Çalmuk'un yine araya girerek sorduğu bir soruya ise Bolkan, "Benim demek istediğim, neden tedavisini yürüten Başkent Üniversitesi değil de Sağlık Müdürlüğü'nden ekip oluşturulması istenmiştir. Bu bir muamma. Bu durum hep aklımızı karıştırmıştır. Hastanın tedavisini yürüten hastane ve doktorları hastanın durumunu daha iyi bilir. Bizden her türlü araç ve teçhizat istenebilir ve biz de karşılayabilirdik bu isteği. Yani bir acil müdahale ekibi kurulacaksa bunu Başkent Üniversitesinin yapması gerekirdi." ifadesini dile getirdi.

Tanığın bu açıklamalarının ardından Haberal, "Biz taburcu etmiştik. Taburcu işlemlerinden sonra da Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şaar'a 24 saat gözetim altında bulundurulması gerektiğini söyledik." ifadesini kullandı. Başkan Çalmuk'un, "Ancak tanık, tedaviyi yürüten hastanenin bu ekip oluşturma işlemini yapması gerektiğini söyledi." hatırlatması üzerine Haberal, "Hayır sayın başkan, bizim taburcu işlemimizden sonra hasta 7 ay daha başbakanlık yapmıştır. Taplamda da 4,5 yıl daha yaşamış ve sonra vefat etmiştir. Acil müdahale ekibini müsteşarlık nerenin kurmasını isterse orası kurar." dedi.

Haberal'ın, "Ecevit'in raporlarını okudunuz mu?" sorusuna tanık Bolkan "Hayır cevabını verdi. Haberal'ın "Hastalığının ne olduğunu biliyor muydunuz?" sorusuna ise Bolkan, "Tam da aynı noktadayız. Biz durumunu ve rahatsızlığını bilmiyoruz. Buna rağmen bizim ekip kurmamız istendi." dedi.

Tanık Bolkan, "Bugün dahi cumhurbaşkanı ve başbakan'a bir enjeksiyon için uçakla Ankara'ya giden hekimlerimiz var" dedi. Tanık Bolkan ayrıca Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin uçakla Türkiye'nin üzerinden geçerken rahatsızlandığının bilgisi gelmesi üzerine görevlendirildiğini, ardından Esenboğa Havalimanına gittiğini ancak Karzai'nin uçağının inmeyerek devam ettiğini ve bu görevin de kendisine şifai olarak bildirildiği bilgisini verdi. Haberal'ın soruları üzerine tanık Bolkan, kurulan sağlık ekibinin 8-10 gün görev yaptığını, Bülent Ecevit'in GATA'ya sevk edilmesinin ardından da görevlerinin sona erdiğini anlattı.

Haberal'ın soruları üzerine cevap veren tanık Bolkan, dönemin Ankara Valisi Yahya Gür'ün ve İl sağlık Müdürü Taner Gökçınar'ın sözlü emriyle sağlık ekibi kurulduğunu tekrarladı. Haberal'ın sözlü emir ile sağlık ekibi kurulmasını eleştirmesi üzerine tanık Bolkan, "Sağlık müdürü ve vali bana emir verecek ve ben yapmayacağım. Amirin emrini yerine getirmemem söz konusu olamaz." diye konuştu. Haberal, tanık Bolkan'ın iftira attığını belirterek mahkemenin suç duyurusunda bulunmasını talep etti. (Cihan)



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,316 µs