En Sıcak Konular

Ali Bayram'dan Ekrem Dumanlı açıklaması

9 Temmuz 2012 16:52 tsi
Zaman gazetesinin Erzurum'da kuruculuğunu yapmış olan yazar Ali Bayram, Haberx’e verdiği röportajla gündem konusu oldu. Konu ile ilgili Timetürk’e yaptığı açıklamada Bayram, ‘röportajda geçen bazı bölümler yanlış anlaşıldığı gibi okurla

Bayram yaptığı açıklamada, "Zaman Gazetesi'nin tirajında yönetimin katkısı yok" sözlerim de kesinlikle yanlış yorumlanmıştır. Zaman Gazetesinin Genel Müdürü Sayın Ekrem Dumanlı başta olmak üzere gazetenin tüm çalışanları özveri ile gazeteye emek vermekte ve gazete içeriğini dünya standartlarına taşımaktadır.'' dedi.

"Sayın Ekrem Dumanlı hakkındaki sözlerim de yanlış anlaşılmaya müsaittir" diyen Ali Bayram'ın sitemize yapmış olduğu açıklama şöyle:

Haberx.com sitesinde yayınlanan Hülya Okur röportajına açıklama:

www.haberx.com sitesi röportaj editörü Sayın Hülya Okur tarafından yapılan ve 09 Temmuz 2012 tarihinde yayınlanan röportajda geçen bazı bölümler yanlış anlaşıldığı gibi okurları da suizanna yönlendirmektedir.

Sayın Okur ile yaptığımız röportajda abonelik sistemi hakkında söylediklerim gazetenin 20 yıl evvelki stratejisi ile ilgilidir ve röportaj esnasında gerçekleşen ikili sohbet dâhilindedir. Abonelik sistemi yerine bayiden alınması fikrim ise tamamen okurun bilinçlenmesine ve okuyan insan sayısını artırmaya yöneliktir.

"Zaman Gazetesi'nin tirajında yönetimin katkısı yok" sözlerim de kesinlikle yanlış yorumlanmıştır. Zaman Gazetesinin Genel Müdürü Sayın Ekrem Dumanlı başta olmak üzere gazetenin tüm çalışanları özveri ile gazeteye emek vermekte ve gazete içeriğini dünya standartlarına taşımaktadır. Röportajda geçen sözlerimdeki maksat; medya dünyasının önde gelen ve abonelik sistemi ile çalışan bu gazetesine verilen emeğin karşılığı olarak gönüllü civanmert insanların da tirajı artırmaya yönelik çalışmalar yaptığına işarettir. İçeriğini ve düzenini dünya gazetelerine örnek hale getiren gazete yönetiminin bu emeğine halkın teveccühü de, gazetenin 1 milyonu geçen tirajıyla zaten malumdur. Sözlerimle; abone sayısını sadece başarılı gazete içeriği ile meşgul yöneticilere mal edip, gönüllü insanların unutulmamasını belirtmeye çalıştım. Röportajda belirttiğim sözlerim bu minvalde değerlendirmelidir.

Sayın Ekrem Dumanlı hakkındaki sözlerim de yanlış anlaşılmaya müsaittir. Ekrem Dumanlı, gazeteyi içeriğiyle, mizanpajıyla, haberi sunuş tarzıyla Türkiye'de 1. sıraya getiren ekibin başındadır.

Bu röportajı alıntı yapan başka medya organlarının ise başlıklarında "Fethullah Gülen'in yakını" ifadesini kullanması iradem dışındadır. Ben Hocaefendi'nin yakını olduğumu hiçbir şekilde ifade etmediğim gibi sözü açılan her ortamda da sadece Hocaefendiden istifade eden bir insan olduğumu altını çizerek söylemişimdir.

Röportajın tamamının okunması durumunda bu hizmet hareketi hususundaki düşüncelerim okurlar tarafından da anlaşılacaktır.

Bu görüşlerimi basınımızın değerli mensuplarına ve okurlarına saygı ile sunarım.

DR.ALİ BAYRAM KİMDİR?

14.05.1953 yılında Erzurum'un Pasinler İlçesi Gerdekkaya köyünde dünyaya geldi. 1970 yılında Atatürk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde Kütüphane Memuru olarak çalışmaya başladı. Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesine girdi ve bu Fakültenin Tefsir ve Hadis Bölümünden 1978 yılında mezun oldu.

Bu arada 4 aylık kısa dönem Askerlik vazifesini yaptı. 1985 yılında kendi isteği ile Atatürk Üniversitesi'nden ayrılarak Zaman Gazetesi'ni yayınlayan Feza Gazetecelik A.Ş. bünyesinde çalışmaya başladı. Zaman Gazetesi'nin Marmara Temsilcisi olarak Kocaeli, Sakarya ve Bolu vilayetlerinde Zaman Gazetesi’nin yapılanmasını temin etti.

Bu görevde 3,5 yıl kaldıktan sonra 1989 yılında Zaman Gazetesi'nin Doğu Anadolu Bölge tesislerini kurmak ve Bölge baskısını yapmak üzere Erzurum’a döndü ve 1992 yılına kadar gazetenin Erzurum’da ki baskı tesislerini kurdu. Bu baskı tesisiyle 18 il'e gazetenin dağıtımı yapılmaktaydı. 1991 yılında Türkiye-Nahçıvan arasında ki Hasret köprüsünün yapılmasına önayak olup Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın desteği ve Nahçıvan Meclis Başkanı merhum Haydar Aliyev'in katkılarıyla Hasret köprüsünün açılışını yaptı ve uzun yıllar sürecek olan Haydar Aliyav’le olacak dostluğun temeli böylece atılmış oldu.



Bu haber 1,683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,055 µs