En Sıcak Konular

Filistinli direniş gruplarından Abbas'a tepki

9 Temmuz 2012 14:45 tsi
Filistinli gruplarlar anlaşamayan Abbas'ın işgalciyle müzakerelerdeki ısrarı tepkiyle karşılandı. Filistin Özerk Yönetimi Başkanı'nın açıklamalarını değerlendiren Filistinli direniş gruplarından Abbas'ın müzakerelerle ilgili sözlerine tepki geldi.

Filistin Özerk Yönetimi ile Siyonist işgal rejimi arasında yürütülen müzakerelerin büyük başarısızlıkla sonuçlanmasına rağmen Mahmud Abbas'ın işgal rejimiyle müzakerede ısrarcı olması Filistinli grupların tepkisini çekti.

Dün akşam (7 Temmuz Cumartesi) Siyonist işgal televizyonu ikinci kanalına konuşan Mahmud Abbas, Siyonist işgal rejimiyle barışçıl çözüm seçeneğine bağlılığını bir kez daha yineleyerek birinci, ikinci ve üçüncü seçeneğinin müzakereler olduğunu söylemişti.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Siyonist işgal televizyonu ikinci kanalına yaptığı açıklamaların Abbas'ın hiçbir karşılık almadan müzakereleri sürdüreceğinin kanıtı olduğunu ifade etti.

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Hıdır Habib de, Abbas'ın açıklamalarını zaman kaybından başka bir şey olmayan müzakerelerin peşinden koşmak olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan Habib, "Ebu Mazin'in elinde müzakerelerden başka seçenek yok. Anlamsız olmasına rağmen o bu projeye inanmış" dedi.

Filistin Kurtuluşu Demokrasi Cephesi Siyasi Birimi üyelerinden Salih Zeydan ise müzakerelere yeniden başlanmaması yönünde Filistinliler arasında oluşan görüş birliğine bağlı kalmak gerektiğini dile getirdi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ise ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Filistin tarafını Netanyahu hükümetiyle karşılıklı mesajlaşmayı sürdürmeye çağırmasını kınadı ve Netanyahu hükümetinin ırkçı ve fanatik bir hükümet olduğunu söyledi. (Filistin Enformasyon Merkezi) 

Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,665 µs