En Sıcak Konular

Erdoğan, İzmir'de gövde gösterisi yaptı

9 Temmuz 2007 14:02 tsi
Erdoğan, İzmir'de gövde gösterisi yaptı Cumhuriyet mitingleriyle öne çıkan İzmir dün AK Parti'nin mitingine sahne oldu. Kartonlar üzerine yazılmış sloganlar da İzmir'in rengini ve ruhunu yansıttı: 'Laik de biziz, cumhuriyetçi de biziz, Biz AK Partiliyiz'...

Cumhuriyet mitingleriyle öne çıkan İzmir dün AK Parti'nin mitingine sahne oldu. Denizin hemen kenarında yer alan Gündoğdu Meydanı dolu. Güneş etkisini azaltsa da nem oranının yüksekliği, sıcağı çekilmez kılıyor. 
 
Bir AK Partili parmağıyla meydanı göstererek 'İşte insan denizi, bundan daha iyisi olmaz.' diyor. İzmir'de görev yapan bir meslektaş 'Bu kadarını beklemiyordum, herhalde çevre illerden gelenler de oldu.' diye ekliyor. Mitinge denizden katılım da var; onlarca balıkçı teknesinden parti flamaları ve Türk bayrakları sallanıyor.

Meydanda dalgalanan Türk bayraklarının üzerinde Atatürk fotoğrafları dikkat çekiyor. Meydanı dolduranlar homojen değil, en kapalısından en açığına, kasketlisinden fötr şapkalısına kadar toplumun her kesiminden insan görmek mümkün. Açık ile kapalı, sakallı ile bıyıksız yan yana, omuz omuza. Oran olarak birinin diğerine üstünlüğü yok. Ön sıralarda 50 yaşlarında bir kadın 'Miting için denizden geldim, çağdaşım, Atatürkçüyüm oyum Tayyip Erdoğan'ın... En iyi çalışan o. Ayrıca ben Cumhuriyet mitingine de gelmiştim.' ifadelerini kullanıyor. Hemen yanı başında örtülü genç bir bayana yanaşıp kulak verdim: "AK Partiliyim. Erdoğan'ı çok başarılı buluyorum."

Bu mitingin anlam ve rakam olarak cumhuriyet mitingiyle kıyaslanması doğru değil. Biri diğerinin alternatifi de değil. Cumhuriyet mitingine aralarında AK Partililerin bulunduğu her partiden katılım olmuştu. Meydandaki insan profili her rengiyle tam Türkiye fotoğrafı. Bir uçtan öteki uca, hiç kimse bir diğerinden rahatsız değil. Meydanın tablosu siyasete taşınabilse keşke... Kartonlar üzerine yazılmış sloganlar da İzmir'in rengini ve ruhunu yansıtıyor. İşte onlardan bazıları 'Laik de biziz, cumhuriyetçi de biziz, Biz AK Partiliyiz'. Bir başka kartonda 'Hem laikiz, hem demokratız' yazıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin mesajlar yok değil; '23 Temmuz sabahı 375 milletvekili'... Dün İzmir'in dört bir yanında başlayan orman yangınlarını mitingle ilişkilendiren AK Partililere rastladım. 'Yangının çevresinde oturanlar mitinge gelecekti ama gelemediler. İşin içinde iş var.' şeklinde yorum yapanların sayısı hiç de az değil. 3 Kasım 2002 seçimlerinde aynı meydanda hem AK Parti hem de CHP'nin mitingini izlemiştim. 3 Kasım'a kıyasla AK Parti'nin dünkü mitingi rakam ve coşku olarak çok daha iyiydi. İnsan profilinin de daha renkli olduğunu belirtmeliyim. İzmir siyasetinde solun öteden beri ağırlığı var, sağ yarışa geriden başlıyor. 3 Kasım'ın sürprizini Cem Uzan'ın Genç Partisi yaptı; İzmir'de ikinci parti oldu. Sokağa bakınca Genç Parti'nin 3 Kasım havası yok. Kordon'daki faytoncunun "Geçen seçim Genç Parti'ye vermiştim, şimdi oyum AK Parti'nin." yönündeki sözleri bunun işareti.

Abdullah Gül anons edilince kalabalık dalgalanıyor. Gül, 'Demokrasi önderleri İzmir'den çıkmıştır.' diyor. Erdoğan tek düze konuşmadı, baştan sona meydanın ilgisini sıcak tutmak için diyalog kuruyor. Sık sık soru soruyor, kalabalıktan yükselen cevapla birlikte hüküm cümlesini söylüyor. Erdoğan, memnuniyetini 'Meydanlar patlıyor, dün Eskişehir bugün Antalya ve İzmir' sözleriyle dile getiriyor. Cumhurbaşkanı Sezer ve muhalefet liderlerinin yuhalanmasına yine izin vermiyor. Meydanlar yalan söylemiyorsa eğer, Gündoğdu'ya bakarak 22 Temmuz'da İzmir'de AK Parti'nin oylarının hissedilir oranda yükseleceği rahatlıkla söylenebilir.
 
zaman



Bu haber 275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,796 µs