En Sıcak Konular

İsrail, BM ile işbirliği yapmayacak

6 Temmuz 2012 23:03 tsi
İsrail, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'nun (BMİHK), Batı Şeria'da inşa edilen Yahudi yerleşim birimleri hakkında incelemelerde bulunmak üzere görevlendirdiği 3 kişilik uzmanlar heyetiyle işbirliği yapmayacağını bildirdi.

BMİHK misyonunu ''hatalı ve önyargılı'' olarak niteleyen İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor, ''Bu misyon, bünyesinde BMİHK'nın İsrail'e yönelik davranışına ilişkin doğasında bulunan çapıklığı ve önemli insan hakları öncelikleri sırasının demokratik olmayan ülkelerce gasbedilmesini barındırıyor'' dedi.

Uzmanlar heyetiyle işbirliği yapmamalarına gerekçe olarak, ''dünyanın başka kesimlerinde önemli insan hakları ihlalleri bulunduğu sırada İsrail üzerine orantısız bir şekilde odaklanılmasını'' gösteren Palmor, ''Pek çok olay arasından sadece bir örnek olarak, Esed rejiminin kendi halkından binlerce kişiyi katlettiği sırada BMİHK buna, sanki kanun tekliflerini onaylayacakmış gibi sadece sembolik bir zaman ayırırken, kaynaklarını takıntılı bir şekilde, bir kez daha İsrail üzerinde yoğunlaştırıyor'' ifadelerini kullandı.

BMİHK'da, mart ayında kabul edilen bir karar uyarınca İsrail'in Batı Şeria'da inşa ettiği Yahudi yerleşim birimlerinin Filistin halkı üzerindeki etkisini incilemek amacıyla bir heyet oluşturulmuştu.

Konuya ilişkin bugün açıklamada bulunan BMİHK Başkanı Laura Dupu Lasserre, bu amaçla, ''Fransa'dan Christine Chanet, Botsvana'dan Unity Dow ve Pakistan'dan Esma Cihangir'' adlı 3 kadın uzmanın atandığını duyurmuştu.

Dupu Lassere, uzmanların görevinin İsrail tarafından inşa edilen Yahudi yerleşim birimlerinin ''Filistin halkının, sivil, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel hakları'' üzerindeki etkisini incelemek olduğunu belirtmişti.

İsrail'in 1967 Savaşı'nın ardından işgal ettiği Batı Şeria ile doğu Kudüs'te açılan Yahudi yerleşim birimleri, BM tarafından uluslararası hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle kanunsuz olarak kabul ediliyor.

zaman


Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,694 µs