En Sıcak Konular

Eroğlu umutsuz konuştu

6 Temmuz 2012 18:52 tsi
Derviş Eroğlu, Kıbrıs barış sürecine ilişkin TRT Haber'in sorularını cevapladı.

Ekonomik darboğazdaki Kıbrıs Rum Yönetimi 1 Temmuz itibariyle Avrupa Birliği dönem başkanlığını 6 aylık süre için Danimarka'dan devraldı.

Rum Tarafının dönem başkanlığını TRT Haber'e değerlendiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kendi sorunlarını çözemeyen Rumların, Avrupa Birliği'nin sorunlarını çözemeyeceğini söyledi.

Eroğlu, "AB dönem başkanlığını alması bana göre AB için de bir şanssızlıktır.Hele ekonomikman bayağı gerilere düştüğü, sıkıntılar yaşadığı bir zamanda AB'ye müracaat ettiği gibi, BM yetkilileri güneyde at oynattığı bir zamanda siz bunu dönem başkanı yapıyorsunuz. Tabii ki AB'de bir çok sorunlar vardır, kendi sorunlarını çözemeyen bir ülke AB'nin sorunlarını nasıl çözebilecek?" diye sordu.
 
Avrupa Birliği'nin ve Rumların tutumunun adadaki çözüm sürecini sekteye uğrattığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, dünyanın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne uyguladığı ambargolar sürdükçe Rum tarafının anlaşmaz tutumunun devam edeceğini belirtti.
 
Eroğlu şöyle devam etti:
 
"Hristofyas aday olmayacağını açıklıyor ve cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası başlamış. Bu şartlar altında Hristofyas'ın herhangi bir anlaşmaya yanaşması veya karşılıklı al-vere girmesi mümkün değildir. Bunu BM Genel Sekreteri bizden önce söyledi, Genel Sekreter 1 Temmuz'a kadar bir anlaşma olursa olur, olmazsa 1 Temmuz'dan sonraki görüşmelerin bir sonuç getireceğine ben de inanmıyorum diyen kişidir.Genel Sekreter bunu söylediği halde müzakere masasına oturup bir 6 ay daha yapacağım görüşmeler havanda su dövmek olacaktır ve böylece bir 6 ay böyle geçecektir, Annan planına hayır diyen Güney Kıbrıs, AB'de dönem başkanlığı yapıyor, Annan planına evet diyen Kıbrıs Türk halkı nerede, Dünyanın ambargoları altında.O bakımdan bu haksızlığın ve ambargoların kaldırılması gerekmektedir,ve kaldırılmadığı sürece Rumların herhangi bir anlaşmaya evet diyeceğini ben doğrusu düşünemiyorum"

trthaber


Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,776 µs