En Sıcak Konular

Erdoğan'dan muhalefete salvo

9 Temmuz 2007 13:18 tsi
Başbakan'ın, Antalya ve İzmir'de yaptığı konuşmaların hedefinde muhalefet vardı: Baykal için "Antalya'da bir dikili ağacı yok" diyen Erdoğan, Bahçeli için de "Kafatası milliyetçisi" nitelemesini kullandı. Uzan'a ise "Önce kaçak babanı getir" diy

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin Antalya mitinginde yaklaşık 15 bin kişiye, İzmir mitinginde de 50 bin kişiye seslendi. Antalya'daki mitingde Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer'in yuhalanmasına müsaade etmedi. 39 derece sıcak nedeniyle konuşmasını 45 dakikada bitirmek isteyen Erdoğan, kalabalığın isteği üzerine konuşmasını yarım saat uzattı. "Bu ülkede CHP'nin bir dikili ağacı yoktur. Çünkü bunların millete sevdası yok" diyen Erdoğan, kalabalığın Baykal'ı yuhalaması üzerine, "Değerli kardeşlerim bu yuhların en güzel yeri sandıktır. Gelin bunları 22 Temmuz'da sandığa gömün" dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de yüklenen Başbakan Erdoğan, MHP'yi "bunlar kafatası milliyetçiliği yapıyor" diye eleştirerek, "Milletin değerlerine saygısı olmayandan milliyetçi olur mu, bu ülkeye yatırımı olmayandan vatansever olur mu?" dedi.

İZMİR'DE ON BİNLERE SESLENDİ
Erdoğan, on binlerce kişiye seslendiği İzmir mitinginde, özellikle bu şehirde güçlü olarak görülen CHP ve Genç Parti'yi hedef aldı. Erdoğan, "5 yıl geçti. CHP'nin sizin hafızalarınzda bıraktığı bir nokta var mı? Akşam yat, sabah kalk. Sayın Baykal'ın bir söylediği birini tutmuyor" dedi. GP lideri Cem Uzan'a da babası Kemal Uzan üzerinden yüklenen Erdoğan, "Madem dürüstsün, dürüst olan baban ve kardeşin gelsinler memlekette yargılansınlar. Beyefendi sen mazotu 1 YTL yapacağına, önce kaçak babanla kardeşinin 9 katrilyonunu öde" diye konuştu.


MANAVGAT'TA orman yangını sürerken Erdoğan Antalya mitinginde, orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili, "Biz, 'Sahiplerine satmak suretiyle buraları kaynağa dönüştüreceğiz. Bunu yatırımlarımızla da kullanacağız' dedik. Parlamento'dan geçirdik. Bunu cumhurbaşkanımız iade etti. Tekrar geçireceğiz 2B arazilerini ülkemizin menfaatleri için değerlendirip kullanacağız" şeklinde konuştu.

ANTALYA'DA SICAĞA RAĞMEN

* Başbakan Erdoğan önceki gece Antalya'ya geldi. Daha önce sürekli otellerde kalmayı tercih eden Erdoğan, ilk kez Polis Evi'nde kaldı.

* Saat 11.30'da miting alanına geldi.

* Mitingde Antalya ve Burdur milletvekili adayları tanıtıldı.

* Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, Antalya birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Erdoğan'dan önce kısa birer konuşma yaptı.

* Kürsüye eşi Emine Hanım ile birlikte çıkan Başbakan Erdoğan vatandaşa karanfil attı.

* Sıcaklar nedeniyle onlarca kişi bayıldı.

* Başbakan Erdoğan'ın sözleri sürekli "Türkiye seninle gurur duyuyor", "500, 500", "Vur vur inlesin Deniz Baykal" dinlesin sloganlarıyla kesildi.

CHP'NİN KALESİNDE GÖSTERİ

* Mitingin yapılacağı Gündoğdu Meydanı'na hareket eden Başbakan Erdoğan'a 250 araçlık bir konvoy eşlik etti.

* Mitingde, 30 tane seyyar 112 ekibi, 10 ambulans, 1 tane otobüs hastane, 60 sağlık personeli görev yaptı. Miting boyunca sağlık ekipleri 20 kişiye müdahale etti.

* Bir paraşütçünün miting alanı üzerinde "Durmak yok, yola devam" yazan pankart ile yaptığı gösteri ilgiyle izlendi.

* Mitingde toplam 2 bin 900 polis görev aldı.

* Binalarda keskin nişancılar görev yaptı.

* Erdoğan'ın konuştuğu platforma, CHP lideri Baykal, DP lideri Ağar, GP lideri Uzan, MHP lideri Bahçeli'nin karikatürize edilerek Daltonlar'a benzetildiği afiş asıldı.



Bu haber 224 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,958 µs