En Sıcak Konular

Lise'nin %65-70'ini Meslek Lisesi haline getireceğiz

6 Temmuz 2012 15:32 tsi
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, meslek lisesi öğrencilerinin 28 Şubat sürecine kurban gittiğini söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, meslek lisesi öğrencilerinin 28 Şubat sürecine kurban gittiğini söyledi. Meslek liselerinin, yeniden ülkenin en popüler okulları arasına gireceğini belirten Ergün, "Türkiye'de lise eğitiminin yüzde 65-70'ini meslek lisesi eğitimi haline getirmekte kararlıyız." dedi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan 8 derslikli ve 200 öğrenci kapasiteli kreşin temeli, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katıldığı törenle atıldı. Burada konuşan Bakan Ergün, organize sanayi bölgelerinde nitelikli eleman ihtiyacının uzun zamandan beri baş gösteren bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. Ergün, bunun en önemli nedeni olarak, Türkiye'de mesleki eğitimin tahrip edilmiş olmasını gösterdi.

Bakan Ergün, özellikle 1997 yılından sonraki gelişmelerin, mesleki eğitimde Türkiye'de hemen hemen 2007 sonrasına kadar devam eden bir süreçte büyük bir tahribat yaptığına dikkat çekti. Nihat Ergün, şöyle dedi:

"Meslek liselerinde öğrenciler azaldı. Öğrenci nitelikleri zayıfladı. İyi öğretmenler başka okullara kaçtı. Adeta meslek liselerinden mezun olanlar bile iş göremez hale geldi. Çocukların önü tıkandı. Üniversiteye gitmeleri engellendi. Ayaklarına koca koca taşlar bağlandı nerdeyse. Hadi koşun denildi. Bu, büyük haksızlıktır. Bu haksızlığı düzeltene kadar 10 yıldan fazla zaman beklememiz gerekiyordu. Yok Anayasa Mahkemesi, yok Danıştay, yok eski cumhurbaşkanlığı makamının vetoları, muhalefetin farklı yaklaşımı, 28 Şubat'a kurban gitti çocuklar. Bu kadar gence yazık oldu. Memleketin geleceği tahrip edildi. Şimdi Allah'a şükür, bu engeller kalktı. Göreceksiniz, meslek liseleri yeniden ülkenin en popüler okulları haline gelecekler. Türkiye'de lise eğitiminin yüzde 65-70'ini meslek lisesi eğitimi haline getirmekte kararlıyız. 4+4+4 eğitim sistemi de mesleki eğitime yönlendirme açısından önemli bir işlev görecek. Başlangıçta bazı aksaklıklar olabilir ama yerli yerine otorduğunda, mesleki eğitime yönelişte çok önemli bir işlev göreceğini buradan ifade etmemiz lazım."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise toplumsal huzur ve barışın sürdürülebilir kalkınmadan geçtiğini dile getirdi. Bunun başarılması için toplumun bütün gücünün kullanılması gerektiğine dikkat çeken Şahin, beşeri sermayenin önemine değindi. Artık erkek ve kız çocukların eşit eğitim imkanından istifade ettiğini aktaran Şahin, ailenin içinde kadının ekonomik olarak da güçlenmesinin aileyi zayıflatmayacağını söyledi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu da temeli atılan kreşin çalışan kadınlar için büyük kolaylıklar sağlayacağına vurgu yaptı. Konuşmaların ardından, kreşin temeli atıldı.

cha 



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,845 µs