En Sıcak Konular

'Güçlü Mısır' partisi kuruluyor!

6 Temmuz 2012 15:02 tsi
Mısır'daki cumhurbaşkanlığı seçimin birinci turunda elenen adaylardan Abdulmunim Ebu'l Futuh'un, ''Güçlü Mısır'' adıyla yeni bir parti kuracağı belirtildi.

Ebul Futuh'un siyasi danışmanı Muhammed Osman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başbakanlık ya da cumhurbaşkanı yardımcılığı adayları arasında en şanslı isim olarak görülen Ebul Futuh'un parti kurma kararı almasının, siyasi çalışmanın doğal bir görüntüsü olduğunu söyledi.

Osman, Futuh'un seçimlerden sonraki kampanyasının, siyasi ve sosyal çalışmalar olmak üzere iki yoldan devam edeceğini ve bu çalışmaların hiçbir şekilde birbirinden etkilenmeyeceğini ifade etti.

Osman, parti kurma kararının nasıl alındığına ilişkin bir soruyu ise ''Bu karar, Ebu'l Futuh'un danışmanları ve siyasi bilimler uzmanlarıyla yaptığı görüşmelerin neticesinde alındı'' şeklinde yanıtladı.

Ebu'l Futuh'un seçim kampanyası sırasında bin 500 kişi üzerinden yaptırdığı araştırmanın sonuçlarının, yeni bir siyasi parti kurulması fikrinin destek bulduğunu gösterdiğini kaydeden Osman, ''Güçlü Mısır Partisi''nin, benzer fikir ve ilkelere sahip yeni kurulacak partilerle entegre olmak için görüşmelerin devam ettiğini sözlerine ekledi.

İlerleyen günlerde toplumsal tartışmaya açılacak parti tüzüğünde, ''Partinin felsefesi insandır. İnsan, kalkınma projesinin bir aracı değil, bu projenin hedefi olarak görülmektedir ve parti İslam şeriatından ilham almaktadır'' ifadesi yer alıyor. 

Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,026 µs