En Sıcak Konular

OKS'de 27 bin aday sıfır çekti

9 Temmuz 2007 13:13 tsi
2007 Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçlarına göre hiçbir soruya doğru yanıt veremeyen öğrenci sayısının 27 bin 277 olduğu belirlendi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, OKS sonuçları’nı Milli Eğitim Bakanlığı Baş

 Bu sene Fen bölümündeki 13’üncü sorusunun yanlış olduğuna dair bir velinin idari mahkemeye başvurarak sorunun iptali yönünde karar aldığını belirten Çelik, ilk kez OKS’nin mahkemeye taşındığını ve mahkeme kararı ile 99 soru üzerinden hesaplama yapıldığını söyledi.
     
     27 BİN ADAY “0" ÇEKTİ

      Bu yıl 818 bin 359 adayın sınava girdiğini açıklayan Çelik, bunlardan 27 bin 277 kişinin sıfır çektiğini söyeledi. Geçen yıl sıfır puan alan öğrenci sayısı 74 bin 54 olmuştu.
      Sınavda, 136 kişinin bireysel ve toplu olarak kopya çektikleri için sınavlarının iptal dildiğini kaydeden Çelik, TM puan türünde 59 bin 537 adayın, MF puan türünde ise 47 bin 269 adayın barajı geçemediğini söyledi.
      Sınav sonuçlarını açıklayan Çelik, İstanbul Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulundan Fatih Özkan’ın 500 tam puan alarak her iki puan türünden Türkiye birincisi olduğunu belirtti. Sınavda TM puan türünden başarılı olan il sıralamasında Burdur ilk sırada yer alırken, Kırşehir ikinci Eskişehir üçüncü oldu. MF puan türünde Burdur yine ilk sırada yer alırken Edirne ikinci Eskişehir üçüncü oldu. Bu sene TM puanına göre Bayburt başarılı olan ilk 10 il arasına girdi.
     
     TERCİHLER İNTERNETTEN

      Çelik, OKS ile ilgili bütün iş ve işlemlerin internet üzerinden yapıldığını ve tercihlerinde internet üzerinden yapılacağını söyledi. Tek seferde 20 tercih yapılacağını ve okullara onaylattırılacağını belirten Çelik, velilerin ve öğrencilerin tereddüte düşmesi halinde okullardan rehberlik konusunda hizmet alabileceklerini ifade etti.

Milliyet



Bu haber 359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,302 µs