Irak Türkiye'yi uyardı! | " /> Irak Türkiye'yi uyardı! | "/>

En Sıcak Konular

Irak Türkiye'yi uyardı!

9 Temmuz 2007 12:32 tsi
Irak Türkiye'yi uyardı!
Kuzey Irak'ta temaslarda bulunan Irak Hükümet sözcüsü Ali Dabbağ,Türkiye’nin sınır ötesi operasyonu olasılığına değinirken, bunun gerçekleşmesi halinde bütün Iraklılar’ın sert karşılığı ile karşılaşacağını öne sürdü.

Irak Hükümet sözcüsü: Türkiye’nin müdahalesi sert karşılık bulur 
      
          
KUZEY Irak'ta temaslarda bulunan Irak Hükümet sözcüsü Ali Dabbağ, ‘Kürdistan Bölge Başkanı’ sıfatı bulunan Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesut Barzani ile görüştü. Dabbağ, Türkiye’nin sınır ötesi operasyonu olasılığına değinirken, Irak’ın egemen bir ülke olduğunu, bunun gerçekleşmesi halinde bütün Iraklılar’ın sert karşılığı ile karşılaşacağını öne sürdü.
     
Kuzey Irak’tan yayın yapan IKDP’ye bağlı Zagros TV’nin haberine göre, Mesut Barzani’nin yanı sıra bölgesel Kürt yönetiminin Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüşen Dabbağ, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin, kendi iç sorunlarına yönelik kendi sınırları dışında çözüm aramaması gerektiğini söyledi. Irak’ın, başka ülkelerinin kendi sorunlarını içinde çözdüğü bir bölge olmayacağını savunan, Irak’ta bugünkü güvenlik durumunun özellikle bölge ülkeleri tarafından gözardı edilmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi. Ali Dabbağ, şöyle dedi:
     
“Irak’a yönelik herhangi bir askeri operasyon ülkedeki durumu daha da istikrarsızlaştıracak. Bu yüzden Türk yetkililerden Irak’a operasyon düzenlemesi planından uzak durmalarını istiyoruz aksi takdirde Türkiye bütün Iraklılar tarafından çok sert bir karşılık alır.'' Yerel Kürt Parlamentosu Başkanı Adnan Müftü ile de görüşen Ali Dabbağ, Kerkük ile ilgili Irak Anayasası’nın 140’ıncı maddenin zamanında uygulanmasını desteklediğini söyledi.
     
Kürt Bölgesi'ne, Kürt siyasi liderliğini lrak Petrol Yasası’ndaki son değişiklikler hakkında bilgilendirmek olduğunu belirtirken, petrol üretiminin fazlaştırılması ve ülkenin hizmet projeleri üzerinde büyük etkisi olan yasanın yakın bir zamanda onaylanacağını belirtti.
     
Kürdistan Bölge Parlamentosu Başkanı Adnan Müftü ise, Petrol Yasa Tasarısı'ndaki değişiklikler ve Kerkük ile ilgili 140’ıncı Madde’nin uygulanması önündeki hükümetin engelleri konusundaki parlamento ve Kürtler’in kaygılarını dile getirdi. Müftü, Kerkük referandumunun zamanında yapılması konusunda Kürtler’in kesinlikle taviz vermeyeceğini vurgularken, Dabbağ ise, Kürtlerin Kerkük ve petrol yasası konusunda kaygılarını anlayışla karşıladığını, Kürtler’in ve siyasi liderlerin bu konudaki kaygılarını Başbakan Nuri Maliki’ye aktaracağını ekledi.
     
milliyet

Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,875 µs