En Sıcak Konular

Güler: AKP'nin paşa gönlüne bağlı

6 Temmuz 2012 11:54 tsi
CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, vekillerin tutukluğu, Suriye ve Samsun'daki sel olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, kadınlar olarak savaş istemediklerini belirterek, hükümetten savaştan uzak durmasını istedi. AK Parti'nin kadını eve kapatmaya çalıştığını dile getiren Güler, 3 çocuk talebinin de kadını eve kapatmak anlamına geldiğini kaydetti. Vekillerin ne zaman serbest bırakılacağına ilişkin ise "AKP'nin paşa gönlüne bağlı. Tahminlerde hep yanıldık." diyen Güler, tutuklu milletvekilleri serbest kalırsa tatillerini yarıda keseceklerini ve burada olacaklarını dile getirdi.

Hafta sonu yapılacak 'CHP 11. Kadın Kolları Kurultayı'yla ilgili konusunda CHP Genel Merkezi'nde kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi. Kadınlar olarak savaş istemediklerini vurgulayan Güler, "Çocuklarımız ve ülkemizin geleceği adına hükümeti savaştan uzak durmaya çağırıyoruz." dedi.

Samsun'daki olayın herkesi derinden üzdüğünü ifade eden Güler, TOKİ'nin deprem fay hatlarına bina yapmaktan haz duyduğunu söyledi. "Evleri dere yataklarına gömmekten, fay hatlarına yapmaktan vazgeçin." diyen Güler, sorumluların görevden el çektirme gerektiren hatalar yaptığını belirtti. Güler, hükümetin çalışanlarına bir kez daha bakıp kendini gözden geçirmesini istedi.

AK Parti'nin kadını eve kapatmak istediğini, kadını eve kapatma politikasının sonucunun ise üç çocuk projesi olduğunu savunan Güler, üç çocuk olan kadının çalışamaz olduğunu belirterek, hükümetin kreşleri de kapatmakla tehdit ettiğini vurguladı.

Kadın kolları kurultayını 8 sene sonra yaptıklarını, bundan önce 2004 yılında en son yapıldığını anlatan Güler, tüzük değişikliğiyle kadın kollarının ayrı bütçe oluşturulacağını ifade etti. Büyük Kurultayda 1195 delegeden 223'ünün kadın delegeden oluşacağını, bu rakamın ise tüm delegenin yüzde 20'sini oluşturduğunu belirten Güler, kadın kotasının yüzde 33 olduğunu, kendilerinin bu kotanın altında kaldıklarını söyledi. Kadın Kolları Genel Başkanlığı için 4 kişinin adaylığını açıkladığını dile getiren Güler, bunların mevcut başkan Deniz Pınar Atılkan'ın, eski kadın kolları başkanı Zuhal Samlı, Hilal Dokuzcan ve ismini kamuoyu ile paylaşılmayan bir aday olduğunu ifade etti.

Tutuklu milletvekilleri serbest kalırsa tatillerini yarıda keseceklerini ve burada olacaklarını dile getiren Güler, Meclis'in toplanmasına ilişkin bir soruya ise bunun grup başkan vekillerine sorulmasının daha doğru olacağını kaydetti. Vekillerin ne zaman serbest bırakılacağına ilişkin ise "AKP'nin paşa gönlüne bağlı. Tahminlerde hep yanıldık." diyen Güler, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in açıklamalarının da 'Bu ana kadar olanlar, tutuklamalar bizim mesajımızla olmuştur'un itirafı olduğunu belirtti.
Kurultayda listelerin nasıl olacağına ilişkin de Güler, "İlke, çarşaf listedir. Umarım adaylar, çarşaf liste cesareti gösterirler." şeklinde konuştu.

Kaynak: CİHAN



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,668 µs