En Sıcak Konular

Live Earth'ün her yeri skandal

9 Temmuz 2007 11:00 tsi
Live Earth'ün her yeri skandal 
Metallica'nın solisti James Hetfield havaalanında Taliban sanılarak gözaltına alındı. Çevreciler, çevre düşmanı şirkete para yatıran Madonna'yı topa tuttu. Konserlerin yol açtığı kirliliği yok etmek için 100 bin ağaç dikmek gerekecek..

'Çevre düşmanı ikiyüzlü Madonna' Küresel ısınmayı önleme, temiz bir çevre ve yaşanır bir dünya konusunda kamuoyunu harekete geçirmeyi amaçlayan "Live Earth'' konserlerinin astarı yüzünden pahalıya geldi. 7 kıtada düzenlenen ve iki milyar kişinin izlediği konserlerden geriye skandallar ile çevreye verilen inanılmaz zarar kaldı. Wembley'de konser vermek için Londra'ya gelen Rock grubu Metallica'nın solisti James Hetfield, havaalanından çıkamadı. Polis ünlü sanatçıyı Taliban üyesi zannedip gözaltına aldı. Buna Hetfield'in 'Taliban tarzı' uzun sakallarının yol açtığı belirtildi. Kısa bir araştırmadan sonra polis, sanatçıyı serbest bıraktı.

'ÇEVRECİ RUHA AYKIRI'
Konserleri topa tutan çevre örgütlerinin hedefinde ise yatırımlarını çevre düşmanı şirketlerde değerlendiren ve özel uçak skandalı ile büyük tepki toplayan Madonna vardı. Özel uçağı ile binlerce kilometre mesafe kat edip atmosferi kirleten Madonna'nın davranışı birçok örgüt tarafından "organizasyonun ruhuna aykırı" bulundu. Madonna'ya en sert tepki çevreci The Ray of Light Foundation örgütünden geldi. İngiltere'deki örgüt, sanatçının Alcoa, Ford Motor Company ve Weyerhaeuser gibi dünyanın en ünlü çevre düşmanı şirketlerinde hisse sahibi olmasını "ikiyüzlülük" olarak niteledi.

TİŞÖRTÇÜLERE YARADI
Konserler yüzünden havaya 110 ton karbondioksit yayıldığını belirten Carbon Footprint adlı kurum, etkinlik sırasında ortaya çıkan hava kirliliğini yok etmek için en az 100 bin ağaç dikilmesi gerektiğini vurguladı. Konserler en çok işportacılara yaradı. Konser alanlarını mesken tutan işportacıların sattığı organik tişörtler, "çevre bilinci ve geliri yüksek" izleyiciler tarafından kapışıldı.

Sabah



Bu haber 330 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,653 µs