En Sıcak Konular

Elazığ Ağar'a kırgın

9 Temmuz 2007 10:53 tsi
Elazığ Ağar'a kırgın

Elazığlılar, DP lideri Ağar'a kırgınlar. Hemşehrileri, Ağar'ın, Cumhurbaşkanlığı seçiminde parlamentoya girmemekle haksızlığa çanak tuttuğu, halkın sesine kulak vermek yerine, Baykal'ın planlarına alet olduğu düşüncesindeler.

Elazığ denince akla ilk gelen siyasi portre, hiç şüphesiz ki DP lideri Mehmet Ağar oluyor. Biz konuyu hangi başlıktan açarsak açalım, onlar, dönüp dolaşıp Ağar'da karar kılıyorlar. Elazığlılar hemşehrileri Ağar'ı 1999'da 68 bin 500, 2002'de de 50 bin oyla bağımsız olarak Meclis'e göndermişti.

Kentte Cumhurbaşkanlığı seçiminde takındığı tavır yüzünden Ağar'a yönelik ciddi bir tepki var. Elazığlılar bunu, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Meclis'e girmeliydi, çok yanlış yaptı. Biz onu Meclis'e girsin diye tek başına Ankara'ya gönderdik, kaçsın diye değil" sözleriyle dile getiriyor.

AK Parti geçen seçimlerde ilde oyların yüzde 42'sini alarak 5 milletvekilliğin 4'ünü kazanmıştı. Şimdiyse Ağar'a yönelik tepkinin de yarattığı havayla gözünü 'tulum çıkartmaya' dikmiş durumda.

KALFA AK PARTİ

39 yaşındaki işçi Özcan Özçelik'e göre, "Elazığ seçmeni eskisi gibi değil. Artık kayıtsız şartsız Ağar'a bağlılık yok. DP barajı geçemeyeceği için AK Parti 4, MHP 1 vekil çıkarır." 34 yaşındaki başka bir işçi Mehmet Çevik, önceki seçimlerde oyunu Ağar'a vermiş Elazığlılardan. "Ama bu kez o yanlışı yapmam" diyor.

Çevik'in hükümete "Ekonomideki adımların halka yansıması gerekir, rakamlarda kalmamalıdır. Ayrıca üniversitelerdeki başörtüsü sorununun halledilmesini büyük bir özlemle bekliyorum" gibi eleştirileri var ama, oyunun rengini de belli ediyor: "AK Parti 5 yıl kalfalık yaptı. Bu dönemde AK Parti'den gerçek beklentilerimizin karşılığını alacağız."

Birleşmeyi başaramadılar 35 yaşındaki Bülent Karaçelik de 3 Kasım seçimlerinde Ağar'a oy vermiş. Karaçelik, "Ağar, tabanının sesini değil Baykal'ı, Demirel'i dinledi. Zaten ANAP ile birleşme işini de yüzlerine gözlerine bulaştırdılar" diyerek Ağar'a ve partisine tepkisini dile getiriyor. Zaza kökenli vatandaşların yoğun bir şekilde yaşadığı ve DEHAP'a son seçimlerde birçok Doğu ve Güneydoğu ilinin aksine sadece yüzde 7 oy çıkan ilde son dönem yaşanan çatışmalara da büyük bir tepki var. 40 yaşındaki Ahmet Daş, "Ben önce huzur istiyorum. Terörü bitirecek olan da AK Parti'dir" diyor.

Tepkilere rağmen DP hatırı sayılır oy alır

Ağar'a tepkiler olsa da, onu "Elazığ'ın evladı" diye görüyor olmaları nedeniyle yine çok kişinin tercihinin DP olacağını söyleyenler de var. 36 yaşındaki serbest meslek sahibi Sait Çakar, bu görüşünü paylaşıyor ama ekliyor: "Mehmet Ağar yanlış yapmasaydı, bugün bu seçim de olmazdı, kriz de." Çakar'ın tahminine göre DP barajı geçebilirse Ağar da Meclis'e girecek ama geçemezse AK Parti 4, MHP bir milletvekili çıkarır.
AK Parti dengeli liste yapmış

Elazığ'da genel manzara, 2002'de bir önceki seçime göre 18 bin 500 oy kaybeden Ağar'ın bu sefer daha çok oy kaybına uğrayacağını gösteriyor. DP barajı geçemezse MHP bir vekil çıkartabilir, ancak geriye kalan 4 vekili AK Parti'nin alacağı genel kabul görmüş gibi. AK Parti, Necati Çetinkaya, Hamza Yanılmaz, Faruk Septioğlu, Tahir Öztürk ve Fevzi İşbaşaran ile kentteki dengeleri iyi kuran bir aday listesi çıkarmış. CHP ile Genç Parti'nin burada adı yok gibi.

Yenişafak

 



Bu haber 253 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,761 µs