En Sıcak Konular

Bu 18. katliam

9 Temmuz 2007 10:20 tsi
Bu 18. katliam Irak’ın Türkmen kenti Tuzhurmatu’daki pazar yerine bombalı kamyon saldırısında ölenlerin sayısı 150’ye çıktı.

Irak’ın Türkmen kenti Tuzhurmatu’daki pazar yerine bombalı kamyon saldırısında ölenlerin sayısı 150’ye çıktı. Kurbanların çoğu çocuk ve kadın. Yöre halkı intihar eyleminin ardında El Kaide’nin bulunduğundan emin. Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı, "Bu, Türkmenlerin maruz kaldığı 18. katliam. Bizi o coğrafyadan silmeye çalışıyorlar" diyor.

SÜNNİ ve Şii kökenli Türkmenlerin bir arada huzur içinde yaşadığı Irak’ın Tuzhurmatu kenti Emerli köyü, önceki gün 4 ton patlayıcı yüklü kamyonun patlaması sonucu 150 kurban verdi. Derin bir yasa gömülen köy halkı, El Kaide’nin Şii ve Sünniler arasına nifak sokmak amacıyla bu intihar saldırısını gerçekleştirdiğini düşünüyor.

Saldırıda yaralı sayısı 250, ayrıca 20 kişi de kayıp. Enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmalar devam ediyor.

Irak Türkmen Cephesi (ITC), önceki günkü saldırıyı "Türkmenlerin maruz kaldığı 18. katliam" olarak niteliyor. ITC Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı, kanlı intihar saldırısını kimin gerçekleştirdiğine dair bir ipucu bulunmadığını belirterek, şunları söyledi:

Bu, Türkmenlerin maruz kaldığı 18. katliam. Türkmeneli yöresi artık hep bir katliamla anılıyor. Tuzhurmatu tamamı Türkmen olan bir kentti. Saldırı Türkmenlere yönelikti. Bizi o coğrafyada yok etmek isteyen ellerin oyunu, bizi o coğrafyada katliamla silmeye çalışan taraflardır. Türkmenler buna rağmen yılmadılar, pes etmediler. Topraklarına bağlı yaşıyorlar, ’Vatan sağ olsun’ diyorlar. Türkmenlerin o coğrafyadaki karakteri budur."

KERKÜK’ÜN PETROLÜ BELA

Irak’ın zenginliği, Kerkük petrolünün başlarına bela olduğunu söyleyen Muratlı, "Irak’a ne zaman barış geleceğini kestirmek zor. Haklarımızı alana kadar sabırla mücadele edeceğiz. Siyasi hata yapmayacağız" diyerek şöyle devam etti: "Diğer grupların milis güçleri var, Türkmenlerin milis güçleri yok. Mal ve can güvenliği tehlikede olan Türkmenler, geçici olarak yerlerini terk ettiler. Bir an önce güvenlik, barış ve huzur sağlanmalı." Aynı yetkili, ITC’nin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği ABD temaslarının beklediklerinden olumlu geçtiğine işaret ederek, "ABD’de çok şey masaya yatırıldı. Hiç zorlanmadan bütün kapılar açıldı. Bundan sonra her yıl toplantılar devam edecek" dedi.

Yaralı Türkmenler uçakla Ankara’ya getiriliyor

TUZHURMATU’da meydana gelen patlamada yaralanan Türkmenlerin bir bölümünü Türkiye’ye getirecek 2 askeri ambulans uçağı Irak’a hareket etti. 28’er kişilik 2 uçağın getireceği yaralılar, Ankara’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınacak.
 
hürriyet



Bu haber 257 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    17,857 µs