En Sıcak Konular

Selçuk: İşkencecilerle el ele verdim!

9 Temmuz 2007 05:56 tsi
Selçuk: İşkencecilerle el ele verdim! Cumhuriyet Gazetesi’nde MHP’yi öven yazısıyla çok tartışılan gazetenin Başyazarı İlhan Selçuk dün köşesinde kendisine yönelik eleştirilere ilginç bir değerlendirme ile yanıt verdi. Selçuk MHP'yi "işkenceci" olarak niteledi ve ekledi...

Cumhuriyet Gazetesi’nde MHP’yi öven yazısıyla çok tartışılan gazetenin Başyazarı İlhan Selçuk dün köşesinde kendisine yönelik eleştirilere ilginç bir değerlendirme ile yanıt verdi. Selçuk, “Ben, laik Atatürk Cumhuriyeti’nin bütünlüğü için dün bana işkence etmiş olanlarla bugün el ele vermeyi yurtseverliğin gereği sayıyorum” dedi. Selçuk, “Seçimden sonra bir CHP-MHP koalisyonu olasılığı dinci ve dönek solcu tayfasını çıldırtıyor” yorumunda bulundu.

MHP ilan verdi

Cumhuriyet gazetesi başyazarı ve Yayın Kurulu Başkanı İlhan Selçuk 26 Haziran’da Cumhuriyet Gazetesi’nde MHP’nin seçimler öncesi “canlanıp kanlandığını” belirterek, “Dincilere karşı çıkan MHP aslına rücu etti ve milliyetçilik şiarını benimsedi. Bu da entel-liboş takımını korkutuyor, uykularını kaçırıyor” yorumunu yaptı.

Selçuk’un, bazı çevrelerin sert eleştirilerine neden olan bu yazısı MHP yönetimi tarafından ise memnuniyetle karşılandı. Bu gelişmelerden sonra geçtiğimiz cumartesi günü de MHP’nin seçim ilanlarından biri, Cumhuriyet Gazetesi’nde İlhan Selçuk’un köşe yazısının yer aldığı 2. sayfada yayınlandı.

İlhan Selçuk dün, MHP ile ilgili yazısı nedeniyle kendisini eleştirenlere yanıt verdi. Selçuk dünkü yazısında şu görüşleri ifade etti:

Eleştirilere yanıt verdi

“Geçen hafta MHP için yazdığım yazıda bilimsel bir gerçek vurgulanıyordu; ama, bizim medya gerçeğin özünü bırakıp işi şamataya dönüştürmek istedi. Konuyu saydamlaştıralım: Bush yönetiminin desteğini almak için AKP’nin PKK terörüne teslimiyetçi yaklaşımı, bölücülere göz kırpması, Talabani ve Barzani ile aşna fişnesi, ülkeyi yabancılara parça parça taksit taksit satması artık açık seçik ortalıkta sergileniyor. Yalnız MHP mi? AKP’nin teslimiyetçi satılmışlık politikasına CHP, DP, GP, SP de karşı çıkıyorlar.. Sonuç: AKP teslimiyetcilik ve satılmışlık siyasetinde yalnızdır. Hem bunca gürültüye ne gerek var? Vaktiyle Ecevit’in DSP’si ile Devlet Bahçeli’nin MHP’si koalisyon yapmadılar mi?

Takiyeci ve dönek solcu kesimindeki telaş boşuna.

Türkiye tehlikenin farkındadır. Tüm sağcılar, solcular, ilericiler, gericiler, vaktiyle birbirlerine diş bilemiş ve can yakmış olanlar Cumhuriyet Türkiyesi’ni yaşatmakta buluşacaklardır. Geçmiş geçmişte kaldı, dünden kalma kin güdüleri bugün eskimiş bakkal defterinde veresiye hesabının değerinde bile değil.

Kan davası aydınlık ve çağdaş insana yakışmaz. Ben laik Atatürk Cumhuriyeti’nin varoluşu ve bütünlüğü için, dün bana işkence etmiş olanlarla bugün el ele vermeyi yurtseverliğin doğal ve sade gereği sayıyorum.”

Vatan



Bu haber 340 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,241 µs