En Sıcak Konular

Erdoğan: Oy atmak ciddi iştir

8 Temmuz 2007 23:50 tsi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oy atmanın ciddi bir iş olduğunu belirterek, "Takım tutmak gibi oy verilmez" dedi.

Erdoğan, İzmir Gündoğdu Meydanında partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Gündoğdu Meydanı'nın insan seliyle dolup taştığını, İzmir'in 28 ilçesini meydanda gördüğünü belirtti.

Oy atmanın ciddi bir iş olduğunu dile getiren Erdoğan, "Değerli kardeşim, oy atmak çok ciddi bir iştir. Futbol takımı tutmak gibi oy verilmez. Oy işi önemli bir ölçüdür. Oy büyük bir hassasiyettir. Oy deyip geçmeyin. Oy namustur, şereftir, iffettir. Gelecek nesillere yönelik bir karardır" diye konuştu.

Türkiye'yi aşkla ve şevkle dolaştığını, hedefe varmak için güçten hiç bir şey eksilmeden yollarına devam ettiklerini belirten Erdoğan, "Durmak yok. Bu yol devletin yolu. Milletin doldurduğu meydanları, AK Partili olsun, olmasın bütün insanları siyasetin merkezine insanı yerleştiren bir felsefeyle yolumuza devam ediyoruz. Atatürk'ün hedeflediği muasır medeniyet seviyesine ulaşma azmiyle bu yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.

Antalya ve Eskişehir mitinglerinde de meydanların dolduğunu belirten Erdoğan, bölge mitingleri yapmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Biz her ilde mitingler yapıyoruz. Sayın Baykal ne zaman gelecek, bilmiyorum. Gelmesi lazım, arzu ediyoruz. Ama geldiği zaman bölge mitingi yapmasın, İzmir mitingi yapsın. Ben Manisa'da da miting yapacağım. Bindirilmiş kıtalarla değil, il il mitingler yapıyorum. Sayın Baykal'ın listesinde 20 miting var. Niye, ne anlatacak ki. 'Şunu yapacağım, cak cek' diyecek. Gelecek zamanla konuşacak. Yaptıkları bir şey yok ki. CHP'nin tarihine bakın. Dikili bir ağacı var mı? Çakılı bir çivileri var mı? Çakılı çivileri olsa, onları sökerler. Biz bu yolculukta güven ve istikrar için varız. Durmak yok, yola devam."

Geçen 5 yıl içinde CHP'nin hafızalarda bıraktığı herhangi bir iş, bir cümle olmadığını savunan Erdoğan, "Baykal'ın bir söylediği bir söylediğini tutmuyor" dedi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kimileri çıkmış 'Mazotu 1 YTL'ye indiriyoruz' diyor. Sayın Baykal şimdi hesap yapıyor. Açıklayacağı rakam bu parayı kıl payı biraz geçer. Ama biz mazotu zaten 1 YTL'ye veriyoruz. Kime mi veriyoruz? Şu yan tarafta gördüğünüz balıkçı teknelerine, yük ve yolcu taşıyan gemilere mazotu 1 YTL'den veriyoruz. Şimdi ona söylüyorum. Biri diyor ki, '1 YTL'ye indireceğiz.' Senin babanın,... neyse. Hepsi birbirine benziyor. Bunlar çok dürüsttü de 22 bankayı hortumlamanın maliyeti neydi biliyor musunuz? O günkü parayla 40 milyar dolar. Kim ödedi bu parayı, kim? İzmirli kardeşim, çiftçi kardeşim, sen ödedin. Memurum, işçim ödedi.

Bir de bir İmarbank vardı, İmarzedeler vardı. Bunların faturası neydi biliyor musun? 9 katrilyon. Bunu kim ödedi? Bizim iktidarımız ödedi. Mazotu 1 YTL'ye indireceğine, varsa gücün kaçak olan babanla kardeşinin 9 katrilyonunu öde."



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,668 µs