En Sıcak Konular

'İsimsiz kaynaklara güvenmemeliyiz'

2 Temmuz 2012 16:23 tsi
'İsimsiz kaynaklara güvenmemeliyiz' NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, "Almamız gereken ders (Batı basınında Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesiyle ilgili) isimsiz kaynaklara dayandırılan haberlere güvenmememiz gerektiğidir." dedi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Suriye'nin uyarı yapmadan Türk askeri uçağını düşürmesinin "tüm uluslararası normlara aykırı olduğunu ve kabul edilemeyeceğini" söyledi.

Rasmussen, NATO'nun olağan basın toplantısında, geçen hafta Türkiye'nin çağrısıyla toplanan ittifak üyelerinin Suriye'yi en sert şekilde kınadıklarını ve Türkiye'ye tam destek verdiklerini hatırlattı.

Rasmussen, uçağın düşürülmesiyle ilgili Batı basınında isimsiz kaynaklara dayandırılarak yazılan haberlerin hatırlatılması üzerine Türkiye'nin NATO'da yaptığı sunumu ve verdiği somut bilgileri kamuoyuna açıklayamayacağını kaydetti.

Rasmussen, "Geçen hafta (Türkiye'nin çağrısıyla NATO'da yapılan) toplantımızın sonucu gayet açık. Müttefikler oybirliğiyle Türkiye'ye güçlü desteklerini ve dayanışma içinde olduklarını bildirdiler. Her ne şekilde olursa olsun uyarı yapılmadan bir uçağın düşürülmesi tüm uluslararası normlara aykırıdır ve kabul edilemez" şeklinde konuştu.
 
"İSİMSİZ KAYNAKLARA GÜVENİLMEMELİ"

İsim vermeden Wall Street Journalist gazetesinin hafta sonunda ortaya attığı iddiayı da eleştiren Rasmussen, uçağın Suriye hava sahasında düşürüldüğü şeklinde çıkan haberlerle ilgili "Bunlardan alınacak ders, isimsiz kaynaklara güvenilmemesi gerektiğidir" dedi.

Rasmussen, Türkiye'nin bu hafta içinde Suriye konusunda NATO'ya yeni bilgiler vermesini beklediğini dile getirdi.

Rasmussen, Suriye'de hala doğru yöntemin soruna siyasi çözüm bulunması olduğunu belirterek, uluslararası topluma tek ses olarak bu doğrultuda çalışmaları ve Şam yönetimi üzerinde baskıyı artırmaları çağrısında bulundu.

Rasmussen, "(Suriye'ye) askeri müdahale niyetimiz yok, çünkü siyasi çözümün yeterli olduğunu düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Genel Sekreter Rasmussen, Suriye'ye askeri unsurlar konuşlandırma konusunda herhangi bir talep almadıklarını ve Suriye muhalefetiyle NATO olarak doğrudan diyalog içinde olmadıklarını bildirdi.

AA



Bu haber 904 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,755 µs