En Sıcak Konular

'Dünyada böyle başka bir parti yok'

8 Temmuz 2007 23:40 tsi
'Dünyada böyle başka bir parti yok' Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "İsminde halk kelimesini taşıyan bir parti halkın cumhurbaşkanını seçmesinden hiç rahatsız olur mu? Türkiye'de oluyorlar. Dünyada zannetmiyorum ki böyle bir başka parti olsun" dedi.

Partisinin İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlediği mitingde Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dan önce konuşan Gül, İzmir'in Türkiye'nin en şirin kenti ve demokrasinin beşiği olduğunu söyledi.

Meydanı dolduran vatandaşların "Türkiye sizinle gurur duyuyor" sloganlarına Bakan Gül, "Biz sizinle gurur duyuyoruz" karşılığını verdi.

Halkın karşısına heybeleri dolu olarak çıktıklarını, 4.5 yıl önceki Türkiye'yi değiştirerek geldiklerini belirten Bakan Gül, meydanı dolduran halkın, hükümetin yaptığı icraatları takdir etmek ve son cumhurbaşkanı seçiminde olup bitenlere tepki göstermek için toplandığını kaydetti.

Meydanlarda cumhurbaşkanı seçimi sürecini halkla paylaşmalarını, bazı kesimlerin sakıncalı gördüğünü dile getiren Bakan Gül, "Çünkü biliyorlar ya yaptıkları yanlışlıkları, çünkü bilirler ya neler olduğunu" dedi.

Bakan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha önce 3 tane cumhurbaşkanı nasıl seçildiyse bu sefer de böyle seçilecekti. Çünkü kuralını değiştirmedik, Anayasayı da değiştirmedik. Ama sonunda keşfettiler ki anayasanın o maddesi Türkiye'de yanlış uygulanıyormuş ve cumhurbaşkanını meğerse yanlış seçmişiz.

Sonra 'Gelin halka gidelim' dedik, hayretler içinde kaldık. Halk karar versin dediğimizde en çok rahatsız olan kim oldu biliyorsunuz değil mi? İsmi halk olan parti. Halka verdiği değeri göstermek için ismine halk yazmış, halk partisi diye kısaca söyleriz, CHP. Millete gitmeyi tehlikeli görüyor. Tehlikeli gördü. Onlar biliyorlar ve 22 Temmuzun şimdi rüyasını görüyorlar ve neticeyi de çok iyi tahmin ediyorlar, hiç merak etmeyin. Onun için Türkiye'nin bütün şehirlerine gidemiyorlar. Türkiye'nin bütün meydanlarında miting yapamıyorlar.İsminde halk kelimesini taşıyan bir parti, halkın cumhurbaşkanını seçmesinden hiç rahatsız olur mu? Türkiye'de oluyorlar."



Bu haber 314 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,743 µs