En Sıcak Konular

Sivas olaylarında yaşamını yitirenler anıldı

2 Temmuz 2012 15:29 tsi
Sivas olaylarında yaşamını yitirenler anıldı Sivas'ta, 2 Temmuz 1993'te, dönemin Madımak Oteli'nde yaşamını yitirenler anıldı. Yetkililer, olayda yaşamını yitirenler anısına Bilim ve Kültür Merkezi (eski Madımak Oteli)'nde oluşturulan anı köşesine karanfil bıraktı.



Sivas olaylarının 19. yıl dönümünde Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve kamu kurum müdürleri, karanfil bırakmak üzere valilikten Bilim ve Kültür Merkezi (eski Madımak Oteli)'ne yürüdü. Kolat burada yaptığı açıklamada, "2 Temmuz 1993 yılında burada acı bir olay yaşandı. Bu olay bütün hepimizi üzmüştür. O dönemde karanlık güçler, bizi karanlığa sürüklemek için, geleceğimizi karartmak için bu tür provokatif olaylara ülkemizin başka yerlerinde de sebebiyet vermiştir. Biz Sivaslılar olarak, valilik olarak, belediye olarak, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla bu olayı telin ediyoruz." dedi.

Kolat, Bu tür olayların bir daha yaşanmaması dileğiyle hep birlikte karanfil bırakacaklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Bu tür acılar inşallah bizim birlik ve beraberliğimizi bozmayacaktır. Bu acıları gördükçe birlik ve beraberliğimiz daha da artacaktır. Burada gördüğünüz Mevlana Celallettin Rumiler, Hacı Bektaşi Veliler, Pir Sultan Abdallar, Aşık Veyseller, bütün bunlar, bizim birlik ve beraberliğimizin hamurunu oluşturmuşlardır. İnşallah onların çizdiği yolda yürüyerek bu acıların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Sivasımızda da bütün unsurlarımızla birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde, huzur içerisinde yaşamaya inşallah devam edeceğiz. Bu acılar bizim için bir ibret olacaktır. Bu vesileyle de burada belediye başkanımızla, kamu kuruluşlarımızla çiçek koyacağız. Ayrıca sivil inisiyatifler de ayrı bir şekilde çiçek koyacaklardır."

'Devlet bunu hiç sahiplenmedi' gibi şeyler söylendiğini, bu ifadelerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Kolat, "Otelin kamulaştırılması sürecinde o zaman Devlet Bakanı olan Faruk Çelik ile buraya karanfil bıraktık. Geçen sene de koyduk başkanımızla. Bu şekilde bu acıyı unutmamaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Vali Kolat daha sonra beraberindekilerle birlikte otelde yaşamlarını yitirenler için yaptırılan anı köşesine karanfil bıraktı.

Programa Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, Müftü Yusuf Şahin ile diğer yetkililer katıldı.

(CİHAN)

Bu haber 821 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,606 µs