En Sıcak Konular

İşte Türkiye'yi bölen skandal harita!

8 Temmuz 2007 21:45 tsi
İşte Türkiye'yi bölen skandal harita! Yunanistan'da açılan "yeni Ortadoğu" haritası skandallarla dolu. Harita Amerikalı emekli Albay Ralp Peters'e ait.. Ortadoğu'nun sınırlarını din, mezhep ve etnik köken kriterlerine göre yeniden çizen ünlü harita 1999'da ortaya çıkmış ve o zamandan gü

Önce




Sonra





İşte skandal haritanın sınırları

1- Sözde Kürdistan
Skandal haritaya göre Türkiye’nin doğusunda sözde Kürdistan adında bir devlet kurulacak. Bu sözde devlet Irak, Suriye ve İran’dan da toprak alacak. Bu devletin sınırları arasında Tebriz, Kerkük ve Diyarbakır gibi şehirler olacak..

2- Irak yok !
Kuzeydeki Kürt bölgesi bağımsız olunca, geriye kalan iki kesim kendi devletlerini kuruyor ve Irak yok oluyor. Sünni Irak devleti ile Şii Arap devleti kuruluyor. Şiiler ayrıca İran ve Suudi Arabistan’da da toprak alıyor.

3- İran küçülüyor
Batıda topraklarını sözde Kürdistan, Azarbeycan ve Şii Irak devletine kaptıran İran doğuda ise topraklarını genişletiyor. Haritada İran’dan Persiya (Persia) şeklinde söz ediliyor.

4- Kutsal topraklar darmadağın
Suudi Arabistan’ın da sınırları değişiyor. Mekke ve Medine şehirlerinin içinde bulunduğu topraklar “Kutsal Bölge” adıyla ayrı bir eyalet halini alıyor. Genişleyen Yemen ve “Büyük Ürdün” ile Şii Irak devleti, Suudi Arabistan’dan toprak alıyor.

5- Ermenistan Batı’ya doğru genişliyor
Ermenistan’ın en büyük hayalleri arasında Batı’ya doğru genişlemek ve kendileri için “kutsal” saydıkları Türkiye’nin doğu bölgesini topraklarına katmak var. Bu haritada da bundan vazgeçilmemiş ve Ağrı Dağı genişleyen Ermenistan sınırları arasında gösterilmiş.

Ve diğerleri...

İran, Herat kentini Afganistan’dan alıyor ve Doğu’ya doğru büyüyor. Afganistan ise Pakistan’ın topraklarının büyük bir bölümünü alıyor. İran ve Pakistan arasındaki geniş petrol yataklarının olduğu bölgede “Baluchistan” adından bir ülke kuruluyor. Ülke topraklarını ise İran ve Pakistan’dan alıyor. Lübnan genişiyor.. Suriye’den toprak alan “yeni Lübnan” Türkiye sınırına kadar büyüyor. Haritaya göre sınırlarında değişme olmayan ülkeler ise, Birleşik Arab Emirlikleri, Umman ve Katar.. Haritada Kıbrıs’a ise hiç değinilmemiş..

Haritayı kim nerede açtı?

Skandal harita, Yunan Genelkurmay Başkanlığı ile Savunma Bakanlığı’ndan finans desteği alan Savunma Analiz Enstitüsü’nnün düzenlediği bir seminerde Prof. Dr. Mazis tarafından "Kürdistanlı Türkiye" adıyla açıldı.

Mazis’in İyonya Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olduğu ve bundan önce de birçok kez Türkiye aleyhine konuşmalar yaptığı öğrenildi.

Bu durum gizli, büyük ve uluslararası güçlerin Ortadoğu planlarının Yunanistan'da da takip edildiği anlamına geliyor. Amerika resmi şekilde olmasa da yeni Ortadoğu'nun yaratılması için önemli çaba gösteriyor. Anlaşılan o ki, Yunanistan da bu olası durumlar için önceden hazırlık yapmaya çalışıyor. Sözde haritalar, yalanlansa da, 'resmi değil' dense de birileri o haritalar için çalışmaya başlamış bile..

Haber3.com



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,038 µs