En Sıcak Konular

Tüketiciye icra oyunu

2 Temmuz 2012 09:55 tsi
Tüketiciyi aldatmaya ve fazla para ödetmeye yönelik akıl almaz yöntemlere bir yenisi daha eklendi.

Tüketiciyi aldatmaya ve fazla para ödetmeye yönelik akıl almaz yöntemlere bir yenisi daha eklendi. Tüketiciler Birliği, bu yeni yöntem için kurulan kumpası deşifre etti. Bazı işyerlerinin henüz icraya intikal etmeyen borcu icradaymış gibi göstererek tüketiciden fazlasıyla almaya çalıştığı belirlendi. Hukuk bürolarının da dahil olduğu bu yöntemin ayrıntılarını Tüketiciler Birliği Genel Sekreteri Mehmet İmrek, anlattı. Tüketiciye karşı kurulmuş bir şeytan şebekesi adını verdiği bu yöntemin yeni bir taktik ve dolandırıcılık yöntemi olduğunu söyledi.
 
TEMERRÜDE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYOR
 

İmrek, “Satıcı kötü niyetli olup amacı müşteriyi temerrüde düşürüp faizle parasını peşin almak. Önce malı senet imzalatarak taksitli fiyata satıyor. Taksitleri de sonradan gönderilecek banka hesap numarasına yatırmasını istiyor. Ancak hesap numarası göndermediği gibi müşterinin taksitleri aksatması için farklı bahaneler üretiyor. Birkaç ay sonra borç icraya intikal etmiş gibi tüketiciden avukatlık ücreti de eklenerek faizi peşin yatırmasını istiyor” dedi. Burada açık bir şekilde kötü niyetin olduğuna dikkat çeken İmrek “Maalesef bazı hukuk büroları satıcı ile anlaşmaya giriyor. Sırf bu yolla para kazanmak için kurulan onlarca hukuk bürosu var. Avukatın kazancı da icralık olmayan borçtan avukat ücreti almak” diye konuştu.
 
İstanbul Esenler’de Aksu Çarşı’dan televizyon alan arkadaşına kefil olan Latif Romancı yaşadığı süreci, “Yakın arkadaşım Yaşar Okçuoğlu, bir mağazadan televizyon aldı. Ben de kefil oldum. Ödemenin bankaya yapılacağını hesap numarasını mesajla göndereceklerini belirttiler. Aradım ‘göndereceğiz’ dediler. Buna rağmen yine gelmedi. Defalarca aradım farklı bahaneler ileri sürerek hesap numarası yine gönderilmedi” sözleriyle anlattı.
 
3 AY OYALADILAR
 

“3 ay oyaladılar beni. Daha sonra iş yerine gittim bana borcun mahkemelik olduğunu ve Mas Hukuk Bürosu’yla iletişime geçmemi söylediler. Büroyu arayınca verdikleri cevap ‘Biz dosyaya ulaşalım sizi arayacağız’ oldu. Aynı hukuk bürosu aradan iki hafta geçtikten sonra arayıp borcun 2 gün içinde yatırılmaması halinde eve icra geleceğini söyledi.
 
bugün


Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,553 µs