En Sıcak Konular

Darbe Komisyonu'ndan Mesut Yılmaz'a şok

2 Temmuz 2012 08:58 tsi
28 Şubat Araştırma Alt Komisyonu, sorulara yazılı yanıt verebileceğini belirten Mesut Yılmaz’a “Komisyonda cevaplarınızı dinlemeyi bekliyoruz” mesajı verdi.

TBMM Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu 28 Şubat Alt Komisyonu, “Sorularınıza yazılı yanıt veririm” eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ’ın bu talebini reddetti ve “Komisyonda sözlü yanıtlarınızı bekliyoruz” dedi. 28 Şubat darbesini araştırmakla görevli alt komisyon, Ankara’da başlayan çalışmalarını İstanbul’a taşıyıp eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ile dönemin bakanlarından Yalım Erez ve Güneş Taner’i dinledikten sonra yeniden Ankara’daki çalışmalar için hazırlığa başladı. Daha önce görüşülen dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve eski Meclis Başkanı Mustafa Kalemli’nin konuşmaları raporlanırken, şimdi de cezaevinde bulunan dönemin tanıklarının dinlenmesi kararlaştırıldı.

Tutuklu isimler de dinlenecek

Cezaevinde dinlenmesi düşünülen isimler arasında 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne konulan Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir ile emekli Tümgeneral Erol Özkasnak da yer alıyor. Komisyon ayrıca Ergenekon davası kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile yine Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve 2010 yılında serbest bırakılan dönemin İstanbul Organize Şube Müdürü Adil Serdar Saçan ile de görüşecek.

Çalışmalarını sürdüren 28 Şubat komisyonu, dönemin hükümeti Refah - Yol’un ortağı DYP eski Genel Başkanı ve Başbakan Tansu Çiller’in özel arşivi ile geleceği komisyonda vereceği bilgileri bekliyor. Komisyon dönemin bir diğer Başbakan’ı Mesut Yılmaz’ın sorulara “yazılı cevap verme” talebine ise sıcak bakmıyor ve Yılmaz’ı canlı dinlemek istiyor. Bu nedenle Yılmaz’ın komisyona yazılı göndereceği yanıtlar kabul edilmeyecek, komisyon Yılmaz’ı canlı dinleme talebini kendisine iletecek.

star

Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,702 µs