Skandal! Mitingçi rektör öğrencileri savaşa çağırdı | " /> Skandal! Mitingçi rektör öğrencileri savaşa çağırdı | "/>

En Sıcak Konular

Skandal! Mitingçi rektör öğrencileri savaşa çağırdı

8 Temmuz 2007 18:38 tsi
Skandal! Mitingçi rektör öğrencileri savaşa çağırdı Ankara'da düzenlenen Cumhuriyet Mitingi'ne öğrencileri götürmek için o tarihteki sınavları erteleyen ve ücretsiz 20 otobüs kaldıran, darbeyi savunan, öğrenci şenliklerini iptal eden İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, üniversitesinin m

Rektör Hilmioğlu, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, ulus olarak "Ne mutlu Türküm" demekten onur duyanlarla "Türkiyeliyim" diyenlerin savaşması gerektiğini savunarak, "Ulus olarak bir savaşın verilmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu savaş, emperyalizm ile bağımsızlık düşüncesinin savaşıdır. Bu savaş, sömürgeci güçlerin taşeronu bölücülük ve irticaya karşı ulus birliğini ve laikliği savunan Cumhuriyetçilerin savaşıdır. Bu savaş, 'Ne mutlu Türküm' diyebilenler ile bunu diyemeyenlerin savaşıdır. Bu savaş, 'Türküm' demekten onur duyanlarla, bunu diyemeyip 'Türkiyeliyim' diyenlerin savaşıdır. Bu savaş, 'Lozan' ile 'Sevr'in savaşıdır.'' dedi.

Öğrencilere, Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Sözkonusu vatansa gerisi teferruattır'' sözlerini hatırlatan Hilmioğlu, "Bugün sözkonusu olan sadece vatandır. Ülkemizin içinde bulunduğu bu durumu doğru bir şekilde görmek, anlamak, algılamak ve gereğinde ülkemiz uğruna yaşamınız pahasına da olsa her tür mücadeleyi vermek zorundasınız. Ülkemizin içinde bulunduğu bu durum, geleceğinize yönelik bütün bireysel kaygılarınızı artık önemsiz kılmaktadır. Yaşadığımız dönem Osmanlı İmparatorluğu'nun varlığının resmi olarak bittiği 1918 öncesi süreçten hiç de farklı değildir. Çözüm yine tarihimizde saklıdır. Çözüm 1919'da Atatürk'ün Samsun'da başlattığı milli mücadele ruhundadır.'' diye konuştu.

Hilmioğlu, yaptığı konuşmada ''sömürgeci dış güçlerin ve onların ülkedeki siyasi ve ekonomik işbirlikçilerinin'' ülkeyi parçalamaya yönelik uygulamakta olduğu planların ülke sınırlarını ciddi olarak tehdit eder boyuta geldiğini savunarak, bu tehditlere karşı ulus olarak bir savaşın verilmesinin zorunlu olduğunu kaydetti.

Rektör Hilmioğlu, ''Etnik ayrılıkçı terör örgütüne sözde uygar ülkeler tarafından on yıllardır her tür yardım ve yataklık yapılmaktadır. Hergün birkaç erimiz veya subayımızın şehit olduğu bu günlerde teröre karşı etkin hiçbir siyasal kararın alınmadığını tarih kaydetmektedir. Bu siyasal ihanetin hesabı elbet bir gün tarih önünde verilecektir. Sevgili gençler, sömürgeci dış güçlerin ve onların ülkemiz içerisindeki siyasi ve ekonomik işbirlikçilerinin, ülkemizi parçalamaya yönelik olarak on yıllardır uygulamakta olduğu bu planlar artık ulusal birliğimizi, bağımsızlığımızı ve sınırlarımızı ciddi olarak tehdit eder boyutlara ulaşmıştır." şeklinde konuştu. 
 
Zaman

www.iyibilgi.com notu: Rektör Fatih Hilmioğlu 2004 yılında İnönü Üniversitesi öğrencilerinin üniversite maili hesaplarına şu mesajı atmıştı:

"Bildiğiniz üzere her mayısta öğrenci bahar şenlikleri düzenlenmektedir. Üniversite yönetimi olarak bu şenliklerin çok üst düzeyde olması için her türlü özveri bugüne kadar, bunu hak ettiğiniz düşüncesiyle, gösterilmiştir. Ancak, üniversitemizde, ülkemizin yıllardır ulusal bir sorunu olan Kıbrıs konusu hepinizin bildiği üzere çok kritik bir noktaya gelmesi nedeni ile, bir Kıbrıs mitingi düzenlenmiştir. Bu mitinge 17 üniversiteden 3 bin öğrenci katılmasına rağmen, üniversitemizden sadece 4 bin öğrenci katılmıştır. Üniversitemizin 19 bin öğrencisi olduğu düşünülürse, katılımın azlığı görülür. Böylesine ulusal bir soruna yeterince sahip çıkmayan üniversite gençliğimizin 2004 mayıs bahar şenliğini hak etmediği düşüncesi ile şenlikler iptal edilmiştir. Üniversite gençliğimizin eğlenmeden önce, Türk ulusunun varlığının devamı açısından yaşamsal önemi olan ulusal sorunlara sahip çıkmayı öğrenmesi gerekir. Bunun da yolu; düşünmektir, olayları izlemektir, okumaktır, bu konuyu aranızda tartışmaktır. Olayları düşünmeyen, tartışmayan, sorgulamayan ve okumayan bir gençliğin hak ettiği iyi bir şey yoktur."

Darbeci rektör

Ayrıca, Fatih Hilmioğlu hakkında milletvekili Münir Erkal tarafından gensoru verilmişti. Hakkında çok sayıda yolsuzluğa bulaştığına dair iddialar bulunan rektör Hilmioğlu, TSK'nın e-muhtırasının ardından, hükümetin yüzde 35 ile değil 95 ile gelmesi halinde dahi devletin çeşitli kurumlarının gereken cevabı vereceğini söyleyerek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin muhtırasını savunmuştu.   



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,606 µs