En Sıcak Konular

Liderlerin gündemi formda kalmak

8 Temmuz 2007 15:59 tsi
Liderlerin gündemi formda kalmak 
Türkiye'de spor yapan liderlere alışık değiliz. Her sabah yürüyüşe çıkan Deniz Baykal dışında spor yapan siyasi parti lideri, devlet adamı yok denecek kadar az. Fakat büyük ülkelerin liderleri için spor yapmak, bir yaşam tarzı.

Rusya: Siyah kuşak sahibi Putin, günde 1000 metre yüzüyor. Sarkozy'nin lakabı 'Nike-olas'. Morales, FIFA'nın yüksek irtifada futbol maçı yasağıyla futbol oynayarak mücadele ediyor. Sarkozy her gün koşarak gösteriş yaparken, aslında diğer liderler de ondan geri kalmıyor. Merkel hariç, sporsuz gün geçiren lider yok gibi

Fransa: Fransa'yı hiç alışık olmadığı bir şeye, her gün sokakta koşan cumhurbaşkanına kavuşturan Nicolas Sarkozy bu yüzden 'Nike-olas' lakabıyla alaya alınırken, diğer dünya liderleri de onun kadar gösterişçi olmasa da spor faaliyetlerinden geri kalmıyor. Tek istisna Almanya'nın kadın başbakanı Angela Merkel.

Britanya: Yeni Başbakan Gordon Brown sabah erkenden spor salonunun yolunu tutanlardan. Gençliğinde tenis şampiyonu olan Brown, yaz tatilinde de bol bol tenis oynayacak. Ama bir rugby maçında kör kalacak hale geldiğinden fiziksel temasın olduğu sporlar yok.

ABD: Eski alkolik George Bush, her gün spora bir saat ayırıyor, koşu bandına çıkmasının yanı sıra Air Force One'da bile aksatmadan bisiklete biniyor. Bunu "İçinizdeki çocuğu açığa çıkarıyor. Hâlâ gençlik pınarının peşinde koşmakta bence sorun yok" diye açıklıyor.

Rusya: Aksiyon kahramanı olmaya en yakın lider Vladimir Putin. Kısa boyunu telafi için merak saldığı judoda 18 yaşında siyah kuşak almış. Artık günde 1000 metre yüzüp 40 dakika beden hareketi yapıyor. Usta kayakçı olduğundan Soçi'de yapılacak 2014 Kış Olimpiyatları için hazırlanan rampaları da ilk deneyen kişi.

Almanya: Angela Merkel, opera dinlemek, yemek pişirmek ve kitap okumayı tercih ediyor. Yine de politikadan kafasını boşaltmak için uzun yürüyüşlere çıkıyor.

Avustralya: 67 yaşındaki Başbakan John Howard gerekirse gazetecilere koşarken demeç veriyor.

Bolivya: Futbol tutkunu Devlet Başkanı Evo Morales, FIFA'nın getirdiği yüksek irtifadada uluslararası maç yasağıyla da futbol oynayarak mücadele ediyor.

Venezüella: Gençliğinde beyzbol atıcılığında şampiyonluğu olan Hugo Chavez uzun bir çalışma gününün ardından gece yarısı bakan, müsteşar ve muhafızlarını toplayıp beyzbol maçı düzenleyerek rahatlıyor.

Kolombiya: Demir yumruklu Devlet Başkanı Alvaro Uribe, Latin Amerika'daki bir numaralı yoga tutkunu.

Çin: Devlet Başkanı Hu Jintao sadece geçen hafta Hong Kong'da masa tenisi oynarken görüntülendi.


Japonya: Ok Federasyonu Başkanlığı da yapan Başbakan Şinzo Abe, ABD-Japonya beyzbol maçı serisinin açılışında ise topu yanlış yöne atmıştı.

Radikal



Bu haber 278 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,478 µs