En Sıcak Konular

DTP adayına destek istemiyor

8 Temmuz 2007 16:02 tsi
DTP Kamuran Yıldırım'ın adaylıktan çekilmemesinin zarar verdiğini savundu.

Demokratik Toplum Partisi (DTP), Mardin'den 3. bağımsız aday olarak gösterdiği ancak daha sonra desteklemeyeceğini açıkladığı Kamuran Yıldırım'ın adaylıktan çekilmemesini "Mevcut tutumunun halkımıza ve örgütlü mücadelemize zarar verdiği, dışımızdaki güç ve çevrelere hizmet ettiği açıktır" diye niteledi.

DTP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, DTP'nin seçime bağımsız adaylarla girme kararı almasının ardından oluşturulan Bağımsız Adayları Destekleme Komisyonu’na Mardin’den Kamuran Yıldırım’ın da başvurduğunu ve bu kentte Ahmet Türk ile Emine Ayna ile birlikte üçüncü aday olarak gösterildiği hatırlatıldı.

Sonraki süreçte yerel örgüt ve taban ile yapılan değerlendirmeler sonucunda Mardin’de üç yerine iki adayla seçime katılmanın daha doğru olacağına karar verildiğinin belirtildiği açıklamada, Yıldırım'ın da böyle bir sonuca karşı önceden bilgilendirildiği ve bunu kabul ettiği kaydedildi.

Açıklamada, adaylığını geri çekmesi istenen Yıldırım'ın bu karar karşısında "siyasi kültür ve ahlaka sığmayan bir yaklaşımla" adaylıktan geri çekilmediğine dikkat çekilerek, "Bugüne kadar da Kamuran Yıldırım’la yapılan görüşmelerde olumlu bir yaklaşım gösterebileceği beklentisi içinde olduk. Ancak gelinen aşamada Kamuran Yıldırım’ın halkımızın çıkar ve beklentilerine doğru temelde yanıt olmak yerine, bireysel hesaplar içinde olduğu görülmüştür. Mevcut tutumunun halkımıza ve örgütlü mücadelemize zarar verdiği, dışımızdaki güç ve çevrelere hizmet ettiği açıktır" denildi.

Kamuran Yıldırım'ın DTP'nin de destek verdiği "Bin Umut Bağımsız" adaylarından biri olmadığına vurgu yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
"Tamamen kendi bireysel çıkarları için adaylığını sürdüren, diğer herhangi bir bağımsız adaydan farkı olmayan bir konumdadır. Bu tutumuyla da halkımızın demokrasi mücadelesine zarar vermektedir. Halkımızı bu durumu bilerek, mücadelesine zarar verenlere karşı dikkatli ve duyarlı olmaya, kafa karıştırıcı tutum ve duruşları mahkum etmeye çağırıyoruz."

gerçek gündem



Bu haber 334 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,600 µs