En Sıcak Konular

İran TV'sinden Türkiye yorumu

27 Haziran 2012 17:42 tsi
İran medyası, Türk jetinin Suriye tarafından düşürülmesi hakkında birçok yoruma yer verdi. En ilginç yorum ise Press TV'den geldi.

İran televizyonu Press TV, Türk jetinin Suriye tarafından düşürülmesine ilişkin, "F4'ün düşürülmesi, Suriye savaşı için Türk-ABD komplosudur" görüşünü ileri sürerken, Türk uçağının düşürülmesinin, Suriye'nin eyleminin değil NATO'nun saldırganlığının bir sonucu olduğunu iddia etti.

İran medyası, Türk jetinin Suriye tarafından düşürülmesi hakkında birçok yoruma yer verdi. Press TV, "F4'ün düşürülmesi, Suriye savaşı için Türk-ABD komplosudur" görüşünü ileri sürerken, Türk uçağının düşürülmesi Suriye'nin eyleminin değil NATO'nun saldırganlığının bir sonucu olduğunu savundu. İran Devlet Televizyonu Press TV, "F4'ün düşürülmesi Suriye savaşı için Türk-ABD komplosudur" iddiasında bulunduğu haberinde, "Bu bir Amerikan geleneği. Büyük yalanlar, savaşları başlatır" savlarına yer vererek, iki Türk uçağının 22 Haziran'da provokatif bir şekilde Suriye hava sahasına alçaktan ve hızlı olarak girdiğini ileri sürdü. Press TV, "Uçaklar muhtemelen Suriye'nin savunma sistemlerini test ediyordu ya da başka tepkileri ölçüyorlardı. Bu düşmanca bir niyeti gösterdi. Bir karşılık istiyordu ve aldı" yorumunu yaptı. Bir başka yorumda ise Press TV, Türk uçağının düşürülmesinin Suriye'nin eyleminin değil NATO'nun saldırganlığının bir sonucu olduğunu ileri sürerek, "Başbakan Erdoğan'ın tepkisi, özellikle NATO'nun küçümseyen çifte standartlarını ve ahlaki iflasını aydınlatıyor" iddiasında bulundu.


Bu haber 874 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,737 µs