En Sıcak Konular

Rüya ülke ile vizeler kalkıyor!

27 Haziran 2012 17:15 tsi
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Amerika Birleşik Devletleri'ne vizesiz giriş sürecinde ilerlemiş durumda olduklarını belirterek, 'Bunlar zaman isteyen konular. Biz de bu sürece başlamayı kendilerine ilettik' dedi.

ABD-Türkiye Ekonomik ve Ticari Stratejik İşbirliği Çerçevesi'nin 2.Bakanlar Toplantısı, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ABD Ticaret Temsilcisi Ron Kirk ve Ticaret Bakanı Gary Locke'ın katılımıyla Ekonomi Bakanlığı'nda gerçekleştirildi. Toplantı sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Babacan, ABD'ye vizesiz geçiş sürecinde ilerlemiş olduklarını kaydederek, "Bunlar zaman isteyen konular. Biz de bu sürece başlamayı kendilerine ilettik" dedi. Babacan, basın toplantısında her ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin artırılması yönünde konuştuklarını ifade ederek, toplantıda birçok gündem maddesini ele aldıklarını söyledi. Maddeler arasında vize muafiyeti, farklı ürünlerin ithalatı, ihracatı, yenilebilir enerji verimliliği olduğunu kaydeden Babacan, bir sonraki toplantının gelecek yıl Washington'da olacağını bildirdi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ABD'yle ikili ticaretlerinin her yıl geliştiğini kaydederek, 2002'de iki ülkenin ticaret hacminin 6.4 milyar dolar hatırlattı. Çağlayan, "Biz ETSİÇ çalışmaları altında ilk başlangıçta 2009 yılında 16 milyar dolar seviyesindeydi ve bugün ETSİÇ mekanizmasının devreye girişinin 2.yılın sonunda aramızdaki ticaret hacmi 21 milyar dolara ulaşmış. Bizim problemimiz belki de birbirimizi geçmişte iyi tanımamamızdan kaynaklanıyor. Birbirimizi yakından tanıdıkça, neler yapabileceğimizi gördükçe bu birlikteliğimiz daha fazla artacak. Bu noktada Amerika firmalarının Türkiye'de yatırım yapmasını her fırsatta önemsiyoruz. Türkiye son 8 yılda hükümetimiz döneminde 115 milyar dolar doğrudan yatırım almıştır. Bunun yaklaşık 8,5 milyar dolarlık kısmının Amerika firmaları tarafından yapılması bizim için önemlidir" dedi.

Takvim

Bu haber 812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,397 µs