En Sıcak Konular

Hristofyas: Başvuruyu geri çekebiliriz

27 Haziran 2012 16:00 tsi
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, AB Destek Mekanizması’na mali yardım almak için yaptıkları başvuruyu geri çekebileceğini söyledi.

Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, AB Destek Mekanizması’na mali yardım almak için yaptıkları başvuruyu geri çekebileceğini söyledi.

Fileleftheros gazetesi “Başkanlıkta Başka Sözler... Hristofyas: ‘Destek Mekanizması’na Yaptığımız Başvuruyu Geri Çekebilirim’ ” başlıklarıyla manşetten aktardığı haberinde, Hristofyas’ın, Rum Yönetimi’nin AB Destek Mekanizması’na yaptığı başvurudan 24 saat sonra ve telekonferans yöntemiyle yapılacak Eurogroup toplantısı öncesinde, Rum Yönetimi’nin AB Destek Mekanizması’na yaptığı başvuruyu geri çekebileceğini söylediğini yazdı.

Gazete, Hristofyas’ın, dün, siyasi parti liderleri ve temsilcileriyle, Rum Yönetimi’nin mekanizmaya başvurusu hakkında yaptığı bilgilendirme toplantısında, Rusya ve Çin’den kredi gelmesi olasılığının açık olduğunu ve bu kredilerin gelmesi durumunda, mekanizmaya yapılan başvurunun geri çekilebileceğini söylediğini kaydetti.

Gazete, edindiği bilgilere dayanarak, Rum Yönetimi’nin özellikle Çin’den kredi geleceği konusunda AB makamlarına bilgi verdiğini ve bu nedenle, mekanizmaya hangi miktar için başvuru yapıldığının resmen açıklanmayacağını belirtti.

Hristofyas’ın parti liderleri ve temsilcileriyle yaptığı dünkü toplantıda, Rum Maliye Bakanı Vasos Şarlis’in bilgilendirme yaptığını, ancak bu bilgilendirmenin, esas durumu özetlemek yerine iki konuyu vurgulamaya çalıştığını yazan gazete, Şarlis’in bankaların sermayelerinin yeniden yapılandırılması ve ekonominin durumuna ilişkin açıklamalarda bulunduğunu kaydetti.

Gazete, Şarlis’in toplantıda, bazı Euro Bölgesi üyesi ülkelerin, Rum Yönetimi’nin birtakım yapısal zayıflıklar ve dengesizliklerle karşı karşıya bulunduğu değerlendirmesini yaptıklarını ve mekanizmadan alacakları yardım karşılığında, dayanılmaz kısıtlamalara maruz kalmamak için mücadele edeceklerini söylediğini yazdı.

Hristofyas’ın Rusya veya Çin’den kredi gelmesi halinde, mekanizmaya yapılan başvurunun geri çekileceğini açıklaması üzerine, partilerden çeşitli tepkiler geldiğini kaydeden gazete, böyle bir durumda başvurunun siyasi boyut kazanacağı ve Avrupa’ya yönelik doğru mesajlar verilmeyeceği değerlendirmelerinin yapıldığını belirtti.

Alithia gazetesi ise “Brüksel ‘Mengenesini’ Yakalamaya Çalışıyorlar” başlıklı haberinde, Rum Yönetimi’nin AB Destek Mekanizması’na başvurmasına karşın, Çin’den kredi bekleyişini sürdürdüğünü öne çıkardı.

Gazete, “Çinlilerin Yatırımı İçin Yeşil Işık Yandı” başlıklı haberinde ise, Rum Bakanlar Kurulu’nun önceki gün, Çinli “Far Eastern Phoenix” adlı şirketin Larnaka Eski Havalimanı’na yapacağı yatırımla ilgili, yatırımın yapılacağı arazinin 50 yıllığına kiralanmasına onay verdiğini yazdı.

Haberde, bu onayın ardından sıranın Çinli şirkette olduğu ve yatırımla ilgili hangi prosedürlerin izleneceği konusundaki önkoşullarını sunması gerektiği belirtildi.

(GundemKıbrıs)



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,306 µs