En Sıcak Konular

Petrol Ofisi Türkiye'yi böldü!

8 Temmuz 2007 15:01 tsi
Petrol Ofisi Türkiye'yi böldü!

Hürriyet Gazetesi'nin verdiği Hugo adlı oyunda, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin olmadığı bir Türkiye haritasıyla karşılaşılıyordu. Şimdi ise Petrol Ofisi'nin resmi internet sayfasında benzer bir rezaletle karşılaşılıyor...

Doğan Grubu şaşırtmaya devam ediyor. Daha önce de Hürriyet Gazetesi’nin verdiği Hugo adlı oyunda Türkiye üzerine gelindiğinde, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin olmadığı bir Türkiye haritasıyla karşılaşılıyordu.

Bu kez ise Doğan Grubu’nun en büyük iştiraklerinden Petrol Ofisi’nin resmi internet sitesinde benzer bir rezalet ortaya konuluyor.

Petrol Ofisi’nin uydudan yakıt kontrol sistemini tanıtan animasyon için tıkladığınızda bir Petrol Ofisi benzin istasyonu ortaya çıkıyor. Sevimli bir köstebek gelerek Petrol Ofisi tabelasının altını eşiyor. Daha sonra tabelada Petrol Ofisi’nin yeni başlattığı uydu kontrol sisteminin anlatıldığı yazılar beliriyor.

Buraya kadar her şey normal görünüyor. Ancak, bu animasyonun üzerinde bulunan İngilizce seçeneğini tıkladığınızda aynı animasyonun İngilizce versiyonu ekrana geliyor. Bir farkla. İngilizce versiyonunda gökyüzünde Türkiye haritasını çağrıştıran bir bulut ortaya çıkıyor. Fakat buluttan Türkiye haritasının, Güneydoğu’su bariz bir şekilde Türkiye haritasından ayrılmış şekilde gösteriliyor.

Buluttan Türkiye haritasında Marmara Bölgesi ve Boğazlara kadar pek çok ayrıntı ihmal edilmemiş. Buna karşın, Güneydoğu kopup giden bir parça olarak gösterilmiş.

Hugo rezaletinden sonra Köstebek skandalına da imza atan Doğan Grubu’nun neyi amaçladığı, Türkiye’yi bölmek isteyenlerle neden bu kadar aynı paralelde durmaya özen gösterdiğini anlamak son derece güç.

Bunun yanında, neden animasyonun İngilizce versiyonunda bu kopmuş vatan parçasının gösterilmeye çalışıldığı da anlaşılır gibi değil. İnsan, acaba bu şekilde bir yerlere mesaj mı verilmek isteniyor diye sormadan edemiyor.


Animasyonun İngilizcesi: www.yakittakalite.com/en/

 

Animasyonun Türkçesi: www.yakittakalite.com/tr/

 cafesiyaset.com (özel)

 




Bu haber 1,101 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,423 µs