En Sıcak Konular

Tartışmalı yasalar Genel Kurul'a geliyor

27 Haziran 2012 12:17 tsi
Bu ay sonu itibariyle tatile girecek olan Meclis cumartesi gecesi de çalışarak 8 yasayı çıkarma kararı aldı.

Tasarılar arasında ses kayıtlarına yayın yasak gibi tartışmalı maddeleri içeren 3. yargı paketi de var.

1 Temmuz'da tatile girecek TBMM, 5 günde 7 ayrı yasa düzenlemesini Meclis'ten geçirme kararı aldı. Meclis'ten geçirilmesi düşünülen yasa teklifleri arasında içerisinde, ses kayıtlarını yayınlayan basın kuruluşlarına 5 yıl hapis cezası öngören tartışmalı bazı maddelerin bulunduğu 3. yargı paketi de var.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 3. yargı paketini hafta sonunda Meclis gündemine getireceklerini söyledi. Muhalefetin bu konuda talepleri bulunduğunu dile getiren Elitaş, "Muhalefetle konuyu görüşeceğiz ve Meclis tatile girmeden paketi yasalaştırmaya çalışacağız" dedi. Elitaş ayrıca uluslararası anlaşmaların onaylanmasını içeren 20 yasa tasarısının da Meclis tatile girmeden yasalaşmasını istediklerini belirtti.

CMK 250 BELİRSİZLİĞİ

Cumartesi günü 3. yargı paketinin Meclis Genel Kurulu'ndan geçirilmesinin planlanması, CMK 250 konusunu da yeniden gündeme getirdi. Hükümet içerisinde de görüş ayrılıklarına yol açan özel yetkili mahkemelerle ilgili düzenleme hakkında, bir adım atılıp atılmayacağı merak konusu. Meclis kulislerinde konuşulan 3. yargı paketi Genel Kurul'da görüşülürken verilecek bir önergeyle pakete eklenme ihtimali de var. Hükümetin Adalet Bakanlığı'nda devam ettiğini açıkladığı düzenlemenin enine boyuna tartışılmadan yasalaşmasının doğru olmayacağı belirtiliyor.

İşte o yasa teklifleri

Hükümetin cuma ve cumartesi günleri de dahil gece geç saatlere kadar çalışarak Meclis'ten geçirmeyi planladığı yasalar içerisinde Türk Ticaret Kanunu'nda önemli değişlikler yapan yasa teklifi yer alıyor.

Devlet Sırrı Kurulu kurulmasını ve neyin devlet sırrı olacağına Başbakan ve 4 Bakandan oluşan bu kurulun karar vermesini öngören yasa teklifinin de görüşülmesi, genel kurulun gündeminde.

Sezaryenle ilgili düzenlemenin de içinde bulunduğu Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların teşkilat ve görevleri hakkında KHK'da değişiklik yapan tasarı gündeme gelecek bir diğer yasa.

Meclis ayrıca Harp Akademileri Kanunu'nda değişiklik yapan yasayı, Türk Akreditasyon Kurumu Kanunu'nda değişiklik öngören yasayı ve Lübnan'da UNIFIL kapsamında görev yapan Türk askerinin görev süresinin, 5 Eylül 2012 tarihinden itibaren bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi'ni de görüşecek.

30 bin polis memuru kadrosu ihdas eden, 40 bin öğretmen atamasının 2012'de yapılmasını imkan tanıyan, ilkokul mezunlarının ehliyet almalarına olanak veren ve Sayıştayíın denetim alanıyla ilgili düzenlemelerin yer aldığı torba yasa da Meclis'in çıkarmayı planladığı yasalar arasında.

Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,310 µs